IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Jeruzalem: Gezinnen uit elkaar

Facebook
Twitter
Email
Print

Bij een huwelijksceremonie in België wordt door de overheid gesteld dat man en vrouw verplicht zijn om voor elkaar te zorgen en met elkaar samen te leven.

In Israël kan het voorkomen dat de staat praktisch een huwelijk ontbindt tegen de wens van het echtpaar zelf.

Salah Hammouri is 35 jaar en werkt als advocaat voor Palestijnse politieke gevangenen. Hij heeft een permanente verblijfsvergunning in Jeruzalem, maar de minister van binnenlandse zaken wil hem deze verblijfsvergunning afpakken wegens zijn ‘breuk in loyaliteit’ ten opzichte van de staat Israël. Salah heeft 30 dagen de tijd om bezwaar aan te tekenen.

Dit is niet de eerste aanval op Salah, maar eerder een voortzetting van een reeks aanvallen op Salah en zijn gezin. Zijn vrouw en zoon zijn gedeporteerd naar de Westbank en Salah mag 16 maanden niet komen op het grondgebied van de Westbank.

Salah is een van de velen die moet vechten om in Jeruzalem te kunnen blijven. Er zijn Palestijnen die geboren en getogen zijn in Jeruzalem en toch vrezen de stad met al zijn faciliteiten uitgezet te worden. Deze ‘administratieve etnische zuivering’ maakt deel uit van het plan om een ruime joodse meerderheid in Jeruzalem te creëren.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be