IEDER MENS IS GELIJK

Search

Grenspolitie schiet op Palestijnse jongeren

Facebook
Twitter
Email
Print

Op 5 augustus 2020 rond 2 ‘s nachts reden twee neven ‘Abdallah (20) en ‘Iz a-Din (18) van Nablus naar al-‘Aqrabaniyah, waar de familie een vakantiewoning had. ‘Abd al-Rahman Jbarah (22) voegde zich bij hun gezelschap. Vlak nadat hij ingestapt was kwamen er drie agenten van de grenspolitie aan. Eén ging voor de auto staan en schoot onmiddellijk door de voorruit. Jbarah werd geraakt in zijn oog. Na een verblijf van 45 dagen in het ziekenhuis werd zijn ene oog opgegeven. Voor het andere oog wordt gevreesd.

De grenspolitie verklaarde: ‘we waren bezig met een operatie tegen autodieven. Een Palestijn werd beschoten, omdat hij wegvluchtte. De zaak wordt overgedragen aan het ministerie van Justitie voor nader onderzoek’.

De bewering dat Jbarah wegvluchtte is een leugen.
Er is geen enkele rechtvaardiging voor het schieten met scherp als er geen sprake is van dodelijk gevaar. De latere verklaring van de grenspolitie was dat het een vergissing was. Dit rechtvaardigt echter niet om met scherp te schieten.
Van het beloofde nadere onderzoek hoeven we niet veel te verwachten. Dit maakt deel uit van het witwasmechanisme, dat toegepast wordt. Het incident maakt deel uit van de dagelijkse realiteit waarin miljoen Palestijnen moeten leven.

HALA JBARAH. PHOTO BY SALMA A-DEB’I, B’TSELEM, 10 SEPT. 2020

Jbarah’s moeder verklaart:

Mijn leven is onvoorstelbaar veranderd. Ik kan niet slapen. Ik voel alsof er iets brandt in mijn borstkas. Ik loop heen en weer in huis. Mijn zoon zal misschien helemaal blind worden. Ik durf hem niet in het ziekenhuis te ontmoeten. Ik stortte in toen mijn man een foto van hem liet zien op zijn telefoon…Ik huilde en huilde tot ik niet meer kon.

Foto artikel credit and thanks to Palestine Eve Network 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be