IEDER MENS IS GELIJK

Vernieling landbouwgewassen

Facebook
Twitter
Email
Print

Op 13 oktober kwamen Israëlische tanks en bulldozers de Gazastrook binnen in het Khan Yunis district. Sinds 2014 was er niet zo’n grote schade.

Het Israëlische leger doet geregeld invallen in de door Israël eenzijdig verklaarde ‘bufferzone’. De rechtvaardiging is altijd hetzelfde: “het is voor onze veiligheid”. Al Mezan spreekt van 34 invallen van januari tot augustus.

Hassan Shahin is geschokt door de grootte van de schade. Zijn oom gebaarde druk om de tanks en bulldozers tegen te houden. Tevergeefs.

Volgens de boeren is de oogst van 2 ½ hectare grond vernietigd samen met de irrigatiesystemen die gebruikt werden. Ismail Abu Taimah verklaart: ‘ik heb 1 hectare beplant, maar ik heb nog niet eens de zaden en het water kunnen betalen. In het begin kon ik mijn ogen niet geloven. Ik begon te roepen om hen te stoppen. Het voelde als een nachtmerrie’.

In 2020 sproeide Israël in januari en april onkruidverdelger over de grond. ‘Het lijkt erop dat het Israëlische leger ons wil doen geloven dat wonen en werken in dit gebied onmogelijk is.’

Het is ernstig dat Israël zelfs in tijden van voedselonzekerheid doorgaat met het berokkenen van schade aan boeren die van hun land moeten leven. Israël heeft de plicht om de rechten van de inwoners te beschermen. De inbreuk op deze rechten is moreel verwerpelijk.

https://gisha.org/updates/11612
http://mezan.org/en/uploads/files/1603696499136.pdf

foto credit Palestinian Eve Network

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be