IEDER MENS IS GELIJK

Search

Jouw gift maakte een verschil in Palestina !

Facebook
Twitter
Email
Print

2 vliegen in 1 klap

Als je onze nieuwsbrieven leest, heb je misschien al opgevangen dat we sinds enkele jaren een boerenproject steunen in het dorpje Wadi Fukin. De boeren sloegen de handen in elkaar om hun gronden en bestaansinkomen te beschermen. 

Ze nemen het daarin niet enkel op tegen de uitbreiding van de kolonie en het verlies aan gronden, maar moeten ook in¬† competitie gaan met gesubsidieerde en dus goedkopere producten uit Isra√ęl en de illegale kolonies.¬†

Zoals overal ter wereld kwam daar ook nog eens Corona bovenop. De boeren konden hun producten niet meer verkopen door de afsluitingen en deels ook door de gedaalde koopkracht van families die al maandenlang geen enkel inkomen meer hebben. 

Daarom gingen we in zee met PMRS (Palestinian Medical Relief Society). Met steun van onze donateurs  kozen zij tientallen families uit die hulp konden gebruiken. Voor hen werden voedselpakketten van verse groenten samengesteld die werden aangekocht van de boeren in Wadi Fukin. Een eerste bedeling vond reeds plaats en nog verschillende zullen volgen. 

Voor de boeren betekende het een eerlijke prijs en minder verlies door een onstabiele markt en voor de vele gezinnen een gezonde en hartige maaltijd. 

Ze kregen groene groenten zoals Sabaaneh, Alek en Silk, bloemkool, kruiden, radijzen, kolen, groene bonen, tomaten, komkommers, sla, ….¬†

Iedereen die de Palestijnse keuken kent weet wat voor lekkers er bij hen op de menu zal staan voor hen. ,

Keffiyeh center krijgt weer ademruimte

Keffiyeh Center liet de moed niet zakken en reeds in het begin van de Corona epidemie doken ze diep in hun buidel om gezinnen en kinderen te helpen. 

Bij het bezoeken van de families zagen ze dat velen door hun reserves heen waren en op een rantsoen van brood en thee leefden. 

Alle reserves voor internet, verwarming, zomerkampen werden gebruikt om te helpen waar ze konden.

Online les volgen was een drama voor de kinderen in de kampen. Maar de jongeren van Keffiyeh Center printten de schooltaken uit en brachten ze bij de kinderen thuis om het allemaal wat haalbaarder te maken. 

Dankzij gulle giften uit Belgi√ę, kunnen ze toch hun werking verderzetten. Een deel van de giften wordt gebruikt om nog meer families te kunnen helpen met voedselpakketten. Een ander deel zorgt dat het centrum terug een basis heeft om activiteiten te organiseren voor de kinderen en jongeren in het kamp.¬†¬†

Vrouwenrechten

PWWSD zet zich al decennia lang in voor de verdediging van de rechten van vrouwen in Palestina. Ze waren er dan ook zeer snel bij om aan te voelen dat er bijkomende steun nodig was. 

Ze zetten een sociale media campagne op en een telefoonlijn zodat mensen zich bewust waren van de problematiek maar ook ergens terecht konden voor juridische en praktische vragen en psychologische steun. 

De steun van Palestina Solidariteit zorgde ervoor dat de lijn ook na de werkuren kon bemand worden en dat de leden van PWWSD wat ontlast werden. 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be