IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Israël kampioen vaccinatie en mensenrechtenschendingen

Facebook
Twitter
Email
Print

Terwijl de wereld vol bewondering naar het vaccinatiebeleid van Israël kijkt blijft diezelfde natie onverminderd de Palestijnse mensenrechten met de voeten treden. Keer op keer brengt de Westerse media  de goed nieuwsshow van Israël en is ze blind voor diens keerzijde, dezelfde reactie zien we bij de Westerse politiek.

Nog voor Israël zichzelf uitriep  als nieuwe staat in 1948 in Palestina is haar geschiedenis er één van geweld tegenover de autochtone Palestijnse bevolking. Vandaag rest de Palestijnse bevolking slechts 12% van haar grondgebied dat Israël in de tang houdt. De Gazastrook gaat het 14e jaar in als openluchtgevangenis door Israëls blokkade en de militaire bezetting en kolonisatie van de Westelijke Jordaanoever gaat onverminderd door.

Ondanks deze moeilijke omstandigheden blijven de Palestijnen veerkrachtig en verzetten ze zich tegen Israëls beleid van bezetting, kolonisatie en apartheid. Een van deze activisten is Issa Amro die zich door middel van vreedzaam protest verzet tegen de kolonisatie en militaire bezetting van Palestina. Issa is de oprichter van de beweging ‘Youth against Settlements’; in 2010 werd hij door verkozen door de VN tot mensenrechtenverdediger van het jaar in Palestina.

Dit hield kolonisten en Israëlische soldaten niet tegen om hem te belagen. Issa werd over de loop der jaren verschillende keren aangehouden en vastgehouden. Ook begin januari van dit jaar werd hij gearresteerd en schuldig bevonden, begin februari volgt een strafuitspraak.

De organisatie ‘Friends of Hebron’ waar Issa actief is lanceerde een petitie gericht aan de VN en de EU om dit onrecht aan te kaarten. Teken deze petitie en steun Issa in zijn vreedzaam protest tegen Israëls beleid van kolonisatie en apartheid! 

De detentie van Palestijnse activisten zoals Issa is geen alleenstaand geval. Het arresteren en zo monddood maken van mensen die opkomen voor hun legitieme rechten is onlosmakelijk verbonden aan Israëls beleid. Ook de internationale BDS campagne die oproept tot een boycot van Israël wordt onder vuur genomen, onlangs kondigde de Amerikaanse minister Pompeo nog op om zich te verzetten tegen BDS.

Palestina Solidariteit vzw is een onafhankelijke vrijwilligers beweging zonder structurele middelen. Dit en veel van onze andere artikels worden door onze vrijwilligers geschreven, onze werking kan steeds een steuntje in de rug gebruiken. Je kan lid worden vanaf €10/ jaar of een gift doen (vanaf € 40 fiscaal aftrekbaar).

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be