IEDER MENS IS GELIJK

Search

Brief van ouders aan het Israëlische leger

Facebook
Twitter
Email
Print

Wij, Dori en Sivan Tal, weigeren onze zoon te laten dienen in het Israëlische leger.

Onze weigering komt voort uit ons geweten.

Wel of niet toetreden tot het Israëlische leger is een politieke beslissing.

Jongeren van 18 jaar zijn te jong voor een politieke beslissing van dit gewicht. Daarom komen wij als ouders ertussen. Wij zijn verantwoordelijk voor deze beslissing en we zeggen: Nee!

Helaas biedt ons onderwijs geen goede voorbereiding voor verantwoordelijk burgerschap. Onze zoon werd stap voor stap aangemoedigd en onder druk gezet om toe te treden tot het Israëlische leger. Op school wordt de geschiedenis van ons land echter niet eerlijk verteld. Het verhaal dat verteld wordt is verdraaid. Men schept het beeld van een vreedzame staat die achtervolgd wordt door boosdoeners, die de staat willen vernietigen. Dit terwijl de staat zelf een etnische zuivering uitvoert om het land onder controle te krijgen en ondemocratisch en onmenselijk tegenstanders van de bezetting vervolgt. Israël sluit de oorspronkelijke bewoners van het land, het Palestijnse volk, uit en tracht hen te verdrijven.

Onze zoon zal niet deel uitmaken van de veroveringen van onze extreemrechtse regering. We staan niet toe dat hij sterft voor de bezetting en willen niet dat hij anderen leed berokkent.

We hebben onze zoon met liefde grootgebracht. We hebben hem beschermd en de universele waarden bijgebracht waarin wij geloven. In dienst treden bij het Israëlische leger is tegengesteld aan deze waarden. Yair is niet het eigendom van de staat en de staat heeft niet het recht om hem op te nemen in een organisatie die internationale mensenrechtenverdragen schendt. Het is onze morele plicht om ons te verzetten tegen zijn indiensttreding in het leger.

Verder hebben we geen vertrouwen in het ‘gewetenscomité’ van het leger. Het leger heeft niet het gezag om te oordelen over ons geweten en onze moraal. Wij weten waar wij staan in ons geweten. We hebben geen goedkeuring van het leger nodig, dat mensenrechten schendt en een vreedzaam samenleven van joden en Palestijnen tegenwerkt.

https://www.facebook.com/sivan.tal1/posts/10218338932800716

foto Palestine Eve Network Israeli soldiers in Hebron

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be