IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

GEMEENTE ZELZATE STEUNT APARTHEIDSVRIJE ZONE CAMPAGNE

Facebook
Twitter
Email
Print

Op 28 september vorig jaar besliste de Zelzaatse gemeenteraad om de internationale Apartheidsvrije Zone Campagne te ondersteunen. Die campagne wordt in Vlaanderen door Palestina Solidariteit actief gepromoot.

De Apartheidsvrije Zone Campagne ijvert voor het respecteren van de rechten van de mens en tegen schendingen ervan. Door zich voor de Apartheidsvrije Zone Campagne te engageren verklaart men zich solidair met de slachtoffers van onderdrukkende regimes wereldwijd, zoals het apartheidsregime van de staat Israël. Om het engagement waar te maken, zorgt men er voor geen steun te verlenen aan het plegen van flagrante mensenrechtenschendingen.

Om het engagement concreet waar te maken zal de gemeente Zelzate ervoor zorgen geen producten te kopen uit landen die op grove wijze de mensen schenden, of andere zaken ondernemen die voordelig zijn voor landen of bedrijven die de mensenrechten schenden.

In de gemeenteraad stemden de twee grote partijen PVDA en SP-A vóór de Apartheidsvrije Zone Campagne. N-VA, Vlaams Belang en ook Open VLD, dat nochtans met veel woorden sprak ‘tegen alle vormen van racisme en discriminatie en onderdrukking van mensenrechten’ te zijn, weigerden de campagne te steunen en stemden tegen.

Wie méér info wil over de Apartheidsvrije Zone Campagne kan deze nog steeds vinden op de website van deze campagne in Vlaanderen: https://apartheidvrijezone.weebly.com/engagementsverklaring.html#

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be