IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Redactioneel: Een dubbele bodem

Facebook
Twitter
Email
Print

Israƫl is koploper in de wereld op het vlak van vaccinatie tegen COVID-19 en probeert daar goede sier mee te maken in de wereld. Kijk eens: een hoogtechnologisch land, dat voorop loopt in de strijd tegen Corona!
Zo wil Israƫl graag gezien worden door de buitenwereld. Kijk naar onze technologie op het vlak van duurzame energie. Kijk naar onze snufjes op het vlak van beveiliging. Kijk naar ons niveau op het vlak van ICT. Kijk naar onze gezondheidszorg.

Oeiā€¦.

Palestijnen in de bezette gebieden zijn uitgesloten van het COVID-19 vaccinatieprogramma, dat in hoog tempo wordt doorgevoerd.

Plots ontdekken we dat Israƫl een land is met een dubbele bodem.

Een goede organisatie van het Europese Songfestival, maar de directeur van de Palestijnse circusschool wordt in de gevangenis gezet.

De start van de Tour de France in Israƫl, maar de beroemde Palestijnse voetballer Mahmoud Sarsak werd 3 jaar gevangen gehouden en kon pas na een lange hongerstaking zijn vrijlating afdwingen.

De heilige plaatsen als toeristische trekpleister, en verzwijgen dat steeds meer Palestijnen in Jeruzalem worden uitgewezen, alsof ze statenloos zijn.

Mooi aangelegde huizenblokken, maar aan de Palestijnse kant: huizen die vernietigd worden.

Goed georganiseerde plantages, maar wel op gestolen grond.

Een mooie badplaats aan de Middellandse Zee, maar onbereikbaar voor de meeste Palestijnen in de bezette gebieden.

Als je je toeristenbril afdoet en goed kijkt, dan zie je iets heel anders: een door en door militaristische staat, die de helft van de inwoners opvat als ongewenste burgers. We zien een staat waarin burgers ongelijk worden behandeld op het vlak van onderwijs, huisvesting, vergunningen, ja, zelfs op het vlak van elementaire voorzieningen: leidingwater en elektriciteit. Bewoners van de Westbank hebben geen politieke rechten. Wie zich wel met politiek bemoeit, komt gegarandeerd een keer in de gevangenis, desnoods zonder officiƫle beschuldiging.

Wij als Palestina Solidariteit, wij zullen nooit ophouden de schijndemocratie, die Israƫl is, te ontmaskeren.
Een staat die tegen zijn eigen inwoners strijdt is een dictatuur.

U.S. Secretary of Defense, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons, generic picture of covid vaccination program

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be