IEDER MENS IS GELIJK

Search

Vernielde projecten

Facebook
Twitter
Email
Print

Stel dat u buren had die geregeld je bezittingen wegroven of vernielen. Hoe zou u reageren? Door deze buren uit te nodigen voor een feestje?

IsraĆ«l is zoā€™n buur van Europa. De afgelopen vijf jaar zijn met Europees geld gefinancierde bouwwerken door IsraĆ«l vernield. De schade is ongeveer 2 miljoen euro.

In plaats van actie te ondernemen zien wij echter Europese en Israƫlische vertegenwoordigers gezamenlijk een glas champagne drinken.

Het afgelopen jaar werden meer dan 70 bouwwerken vernietigd of in beslag genomen.

Ondanks soms dreigende taal wil Europa maar niet in actie schieten. Terwijl er wel degelijk mogelijkheden zijn. Via Horizon 2020 heeft Europa 1,4 miljard euro bestemd voor Israƫlisch wetenschappelijk onderzoek. Het is niet moeilijk om te snoeien in deze subsidies.

Belgiƫ heeft zich de laatste jaren boos gemaakt over Israƫlische vernielingen. Belgiƫ vraagt beleefd om compensatie. Beleefde verzoeken zijn echter zinloos tegen een meedogenloze bezetter.

In december werd de conferentie ā€˜Samen tegen antisemitismeā€™ onder leiding van Duitsland en de IsraĆ«lische ambassade gehouden. Daar werd gesteld dat, als je IsraĆ«l een apartheidsstaat noemt, dat een vorm van anti-joodse dweepzucht is.

De hydraulische sloophamers kunnen blijven dreunen in de bezette gebieden. Europa laat Israƫl begaan.

David Cronin
https://electronicintifada.net/blogs/david-cronin/israel-destroys-and-steals-2-million-worth-eu-aid

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be