IEDER MENS IS GELIJK

Search

Gaza: Israëlische aanval op tweede kerstdag

Facebook
Twitter
Email
Print

Op 26 december zijn bij een luchtaanval van het Israëlische leger in Gazastad een kinderziekenhuis, een centrum voor gehandicapten en een aantal huizen beschadigd. Israël zegt dat deze aanval een vergelding is voor een eerdere aanval op Israël vanuit Gaza. Deze aanval richtte geen schade aan omdat de raketten werden onderschept.

Bij de Israëlische aanval raakten een meisje van zes en een man gewond als gevolg van granaatscherven en gebroken glas. Israëlische vliegtuigen zouden vijf raketten hebben afgevuurd. Brandweerlieden waren uren bezig om de brand die na het bombardement ontstond te blussen. De aanval leidde bovendien tot een stroomuitval ten oosten van Gazastad. Israëlische gevechtsvliegtuigen vielen ook verschillende andere locaties in het midden en zuiden van de Gazastrook aan. Daarbij vielen geen gewonden. Uit een jaaroverzicht van het Israëlische leger blijkt dat het in 2020 in totaal 300 aanvallen heeft uitgevoerd op doelwitten in de Gazastrook.

https://rightsforum.org/nieuws/israel-palestina-in-het-kort-5-januari/

foto: credit to Palestine Eve Network, impact van Israëlische bom 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be