IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Veroordeling van Khalida Jarrar

Facebook
Twitter
Email
Print

De militaire rechtbank heeft Khalida Jarrar veroordeeld tot 24 maanden gevangenschap waarvan 12 voorwaardelijk en een geldboete van omgerekend 1000 Euro. Khalida Jarrar was directrice van Addameer van 1994 tot 2006. In 2006 trad ze toe tot het Palestijnse parlement. Ze was ook lid van de nationale commissie voor opvolging van het Internationaal Strafhof. 

Eerst heeft de rechtbank getracht Jarrar valselijk te beschuldigen van betrokkenheid bij een militaire operatie in Ein Boubin in 2019. De tenlastelegging werd veranderd, omdat de rechtbank erkent dat Jarrar niet betrokken is bij militaire, financi√ęle of andere activiteiten die onwettig zijn.

Khalida Jarrar is een politieke gevangene en kadert in de Isra√ęlische inspanning om het Palestijnse streven naar soevereiniteit en zelfbeschikking te dwarsbomen.

Overbodig te zeggen dat de veroordeling van Khalida Jarrar vanuit juridisch oogpunt brandhout is.

http://www.addameer.org/news/press-release/en/khalidajarra

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be