IEDER MENS IS GELIJK

Search

Covid: Een recente update

Facebook
Twitter
Email
Print

De maand februari toont een toename van 88,5% in besmettingen. 29 430 Palestijnen zijn positief getest. Op de Intensive Care lagen in februari 117 patiënten ten opzichte van 57 in januari. Er stierven in februari 274 Palestijnen aan COVID-19. Het percentage van sterfgevallen bedraagt 1,1% in de bezette gebieden ten opzichte van 0,7% in Israël, 1,2% in Jordanië en 5,9% in Egypte.

In de Gazastrook nam het aantal patiënten af met 61%. De toename in de Westbank en Oost-Jeruzalem was 236%. Eind februari was het aantal patiënten in de Gazastrook slechts 10% van het totaal in de bezette gebieden. De WHO vermoedt dat de grote toename in de Westbank het gevolg is meer besmettelijke varianten van COVID-19.

De verslechterde situatie heeft in de Westbank geleid tot lockdown ’s nachts en in het weekend en een terugkeer naar afstandsonderwijs.

In Israël is de situatie nu veel gunstiger, worden cafés en restaurants geopend en zijn er ook publieke events toegestaan.

https://www.ochaopt.org/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be