IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

AXA :verzekeringsbedrijf van Israëlische apartheid

Facebook
Twitter
Email
Print

De Franse verzekerings reus AXA is het tweede grootste verzekeringsbedrijf ter wereld. Ze is actief in 57 landen en heeft meer dan 108 miljoen klanten.

AXA investeert 5,95 miljoen dollar in 4 Israëlische banken die voorkomen in de lijst van de Verenigde Naties van bedrijven die betrokken zijn bij de illegale Israëlische bezetting (Bank Hapoalim, Bank Leumi, Israeli Discount Bank en Mizrahi Tefahot Bank). De banken geven hypothecaire leningen aan kolonisten en leveren financiële diensten aan lokale overheden voor bouwprojecten in de kolonies. De banken hebben afdelingen in de illegale kolonies in bezet Palestijns gebied en de bezette Syrische Golanhoogte. Zonder hen zouden verschillende illegale kolonies niet mogelijk zijn.

AXA bezit eveneens 9,93% van “Equitable Holdings”, dat op haar beurt 95,50 miljoen dollar investeert in het grootste Israëlische wapenbedrijf Elbit Systems en 6 Israëlische banken, die ook op de lijst van de VN staan (Bank Hapoalim, Bank Leumi, First International Bank of Israel, Israeli Discount Bank en Mizrahi Tefahot Bank).

Elbit Systems is bekend omwille van haar ‘expertise’ dankzij de Israëlische blokkade van Gaza, waar ze haar killer drones kon uittesten, net als witte fosfor, snipers en onderdelen van gevechtsvliegtuigen, allen ingezet door het Israëlisch leger. De drones ‘Hermes 900’ van Elbit Systems maakten deel uit van de Israëlische drones die 164 Palestijnse kinderen vermoorden in 2014 tijdens de Israëlische aanval op de Gazastrook.

Op 29/04 vindt de Algemene Vergadering plaats van AXA. Help ons om druk te zetten opdat deze investeringen stoppen! Teken hier mee de campagne en toon dat we met velen zijn die niet akkoord zijn met AXA!

Palestina Solidariteit steunt de campagne van de coalitie “Stop AXA Assistance to Israeli Apartheid” die individuen, organisaties en instellingen oproept om AXA te boycotten totdat ze een einde stelt aan haar medeplichtigheid met de Israëlische bezetting en mensenrechtenschendingen van de Palestijnen. 

De campagne wordt in Europa gesteund door meer dan 250 organisaties en 10.000 individuen. Hier kan je de lijst van ondertekenaars terugvinden.

De AXA – campagne wordt in België getrokken door Intal, hier kan je meer info terugvinden.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be