IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Solidariteit voor Palestina in heel het land en ver daarbuiten!

Facebook
Twitter
Email
Print

De afgelopen weken kwamen in heel het land en ver daarbuiten mensen op straat in solidariteit met het Palestijnse volk. Het disproportioneel geweld van Isra√ęl en het daarmee gepaarde menselijk leed raakt velen onder ons. De vele acties werden ook opgepikt door de pers. We probeerden een overzicht te maken van de voorbije acties en welke er nog volgen. Het is hartverwarmend en hoopgevend om te zien hoeveel mensen¬† opkomen voor rechtvaardigheid, daarnaast zien we ook dat organisaties zoals Fairfin de betrokkenheid van banken in de bezetting hebben opgemerkt, nu onze politici nog!

15 mei organiseerden enkele  vrijwilligers ISWM Vredesactie Brugge een Nakba herdenkings event. Met een mooie infostand en een zelfgemaakt kunstwerk als eyecatcher werden honderden mensen bereikt.

15 mei, Brussel, duizenden mensen komen samen op het Albertinaplein. Een organisatie van Abp, Viva Salud, Intal, Pour La Palestine en Palestina Solidariteit vzw. De actie kreeg aandacht in de reguliere media, hier het verslag uit het VRT journaal.

16 mei, Antwerp4Palestina,intalglobalize, comacantwerpen en redfox.belgie brengen honderden mensen samen op de Groenplaats en het Steenplein.

Antwerp4Palestine zamelt ook handtekeningen in met deze petitie, en zal deze binnenkort overhandigen aan onze politici(meer info volgt nog)!

Ook in Gent was er een spontane actie, beide werden in het VRT journaal opgemerkt , hier het vrt verslag.

19 mei, Brussel, een nieuwe beweging van vooral Palestijnse jongeren komen samen. Het is  belangrijk om de juiste terminologie te gebruiken als we spreken over het geweld waarmee de Palestijnen de laatste weken te maken hebben gekregen. Hier het verslag op BRUZZ televisie.

  • 21 mei, actie in Kortrijk, hier het verslag van VRT nws.
  • 21 mei, Kunstberg Brussel, olijfboom wordt aangeplant, hier het verslag van Bruzz televisie.
  • 23 mei, solidariteitsactie in het Albertpark te Halle, hier een artikel van HLN.¬†
  • 23 mei, Asse en Dileek, samenkomst in Zellik, meer info hier.
  • 23 mei, Lommel, solidariteitssamenkomst aan het huis van de stad, meer info hier.¬†
  • 25 mei, Tienen, Solidariteitssamenkomst van Tienen For Palestine
  • 26 mei, Leuven, Ladeuzeplein, meer info hier¬†

24 mei, Gent, burgerinitiatief ‘Een hart voor Palestina’.

Er werd actie gevoerd aan het Stadhuis van Gent, een brief werd overhandigd aan de stad Gent en Schepen Tine Heyse ontving een delegatie van het burgerinitiatief.

De Stad Gent kende hierop voor 10000 euro noodhulp toe aan Gaza, meer info hier. 

Ook werd een motie ingediend tijdens de laatste gemeenteraad, waarbij men oproept tot actie en het niet bij woorden houdt, hier de ingediende motie.

25 mei, Maasmechelen, actie tegen PUMA de hoofdsponsor van de Isra√ęlische voetbalbond (IFA). De actie werd ge√∂rganiseerd door het Palestina comit√© van Maasmechelen, meer info hier.¬†

 

Komende acties:

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be