IEDER MENS IS GELIJK

Search

Qawawis – aanvallen van kolonisten

Facebook
Twitter
Email
Print

Saïd ‘Awad heeft 20 hectare grond in de heuvels ten zuiden van Hebron bij Qawawis. In de buurt is een ook voor Israëlische begrippen illegale ‘uitkijkpost’ gevestigd.

Hij vertelt:

Het afgelopen jaar liet een kolonist met de naam Yossi zijn dieren grazen in onze velden. We hebben verschillende klachten ingediend, maar er gebeurde niets.

Ondanks deze situatie gaan wij iedere zaterdag met de familie naar het land. We verzorgen de 150 olijfbomen die wij geplant hebben en hebben plezier met de kinderen.

Op zaterdag 13 maart kwamen we met een auto vol kleine kinderen aan. Toen zagen wij de kolonist Yossi met zijn dieren in de bewerkte grond van ons land. Mijn vrouw begon te filmen en ik stapte uit met mijn twee zonen. Ik zag dat ze hulp begonnen in te roepen. Binnen vijf minuten waren ze met 12. Toen ze dichterbij kwamen bedekten ze hun gezicht en begonnen ze stenen naar ons te gooien. Ik riep naar ze dat ze niet bij de auto moesten komen, omdat er kinderen in de auto waren. Twee kolonisten gingen naar mijn vrouw. Eén had een ijzeren pijp van een meter lang. Hij sloeg haar met die pijp op de grond. Ik verdedigde mijn vrouw. Toen kwamen ze naar mij toe. Om mijzelf te verdedigen gooide ik stenen naar hen. De hele tijd hoorde ik de kinderen in auto huilen. Toen werd ik door de man met de pijp knock out geslagen. Toen ik in het ziekenhuis was stelden ze vast dat mijn kaak op meerdere punten gebroken was. Na mijn operatie in een ander ziekenhuis moet ik twee maanden rust nemen. Ik heb dan geen inkomen.

https://www.btselem.org/video/20210503_settlers_attack_family_in_qawawis#full

foto screenshot video Btselem 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be