IEDER MENS IS GELIJK

Search

Said 16 jaar: doodgeschoten

Facebook
Twitter
Email
Print

Er was een confrontatie tussen Palestijnse jeugd en Israƫlische soldaten, waar Said Yousef Mohammad Odeh niet bij betrokken was. Toen Said zijn dorp Odalah wilde binnengaan werd hij getroffen door twee schoten van de Israƫlische eenheid. Hij werd getroffen in zijn rechterschouder en zijn bekken. Beide schoten gingen volledig door zijn lichaam. Iemand die hem te hulp wilde schieten werd eveneens in zijn rug geschoten. Een Palestijnse ambulance werd 15 minuten tegen gehouden volgens Defence for Children. Toen medische hulp wel werd toegelaten, was Said niet meer zichtbaar in leven. Het Rafida-ziekenhuis in Nablus verklaarde later dat hij gestorven was.

Ayed Abu Eqtaish van Defence for Children geeft als commentaar: ā€˜De IsraĆ«lische strijdkrachten kunnen straffeloos Palestijnse kinderen doden. Ze schieten met scherp op kinderen die geen bedreiging vormenā€™.

bron

foto vrijgegeven door de familie Odeh

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be