IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Welkom aan twee Palestijnse jongeren

Facebook
Twitter
Email
Print

Palestina Solidariteit verwelkomt 2 jongeren voor een jaar in het kader van een ESC* project. Arwa een jongedame uit de Gazastrook en Sohaib een jongeheer uit Jordaniƫ zullen meedraaien in onze organisatie. We stellen ze graag voor in dit dubbelinterview, we weten zeker dat we veel van elkaar gaan leren!

Hallo Arwa en Sohaib kunnen jullie je even voorstellen?

Arwa: Ik ben een 23-jarig Palestijns meisje uit de Gazastrook. Mijn wens is onder meer de wereld mijn Palestijnse verhaal te vertellen en te werken als buitenlandse vertaler. Ik ben alvast erg tevreden dat ik voor dat eerste die kans krijg bij Palestina Solidariteit. Mijn ambitie om vertaler te worden is erg groot en daar ga ik hard aan werken!
Kortom: Palestijnen hebben, net als iedereen, ambities.

Sohaib: Ik heet dus Sohaib. Ik heb 4 broers en 1 zus en ben zelf de jongste. Ik ben een Palestijn, die in JordaniĆ« woont, waar ik ook ben opgegroeid. Elke zomer bezocht ik mijn familie in Palestina. Ik heb mijn diploma, een BA in computerwetenschap, behaald aan de Zarqa Universiteit in JordaniĆ«. Mijn carriĆØre ben ik begonnen als IT ingenieur op het gebied van de ontwikkeling van mobiele applicaties.
Ik kijk ernaar uit u allemaal te leren kennen. šŸ˜Š

Wat heeft jullie gemotiveerd om deel te nemen aan dit ESC* project?

*European Solidarity Corpse: Dit is een programma van de Europese Unie dat inzet op solidariteit via vrijwilligerswerk, nationale solidariteitsprojecten of stages en jobs die bijdragen aan een solidair Europa. Meer info: https://www.jint.be/european-solidarity-corps
Arwa: Palestijn zijn betekent gemarginaliseerd worden en over het hoofd gezien worden in de wereld, dus een project tegenkomen dat in je gelooft, is erg waardevol. Het was erg moeilijk om vanuit de Gazastrook naar BelgiĆ« te komen en uit mijn ā€˜comfortzoneā€™ te breken. Ik kijk erg uit naar het ontmoeten van nieuwe mensen en het leren van nieuwe culturen.

Sohaib: Toen ik begon uit te kijken naar vrijwilligerswerk kon ik eerst niets vinden wat mij boeide. Maar dan vond ik toch iets: werken voor de Palestijnse zaak. Ik was erg gemotiveerd en besliste voor deze vrijwilligersjob te solliciteren. Nu ik ben aanvaard en intussen hier ben aangekomen, kan ik mij voorstellen, dat ik zal proberen 100% van mijn kennis en ervaring in te zetten.

Wat gaan jullie doen bij Palestina Solidariteit?

Arwa: Ik zal vooral schrijven over het dagelijks leven in Palestina en zo de mensen hier meer kennis laten maken met onze cultuur, de leefwereld van jongeren in Palestina. Maar ik ga ook meedoen aan de BDS-campagne en de activiteiten van Palestina Solidariteit.

Sohaib: Het hoofddoel van mijn project is het ontwikkelen van een mobiele app genaamd ā€œClick4 Changeā€, die IsraĆ«lische producten in BelgiĆ« in kaart gaat brengen. Maar ik ben hier ook om te helpen en andere vrijwilligers te ontmoeten, onbekenden te leren kennen, meer te leren over andere culturen, andere talen te leren, aan workshops deel te nemen en nog veel meer.

Arwa en Sohaib

Wat zouden jullie willen leren?

Arwa: Ik wil vooral nieuwe inzichten verwerven in mezelf en de wereld om me heen, door nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe interesses te verkennen en te ontwikkelenā€¦

Sohaib: Ik zou graag meer ervaring willen opdoen i.v.m. mijn toekomstige carriĆØre. Ik zou ook graag Nederlands willen leren spreken. Ik daag mezelf altijd uit om moeilijke dingen te doen, niet de makkelijkste. Ik zou ook graag ervaring opdoen over het leven van andere mensen en zien hoe het leven eraan toe gaat vanuit een ander perspectief dan dat vanuit mijn eigen stad.

Zijn jullie voor het eerst in Belgiƫ en wat weet je over Belgiƫ?

Arwa: Dit is mijn eerste bezoek aan BelgiĆ«, mijn eerste bezoek sowieso aan een ander land. Ik weet dat er een enorme diversiteit aan culturen en talen is en BelgiĆ« en kijk ernaar uit die te ontdekken. Ik las over de Belgische geschiedenis, veel over de democratische waarden, dat jullie een koninkrijk zijn en wereldberoemd zijn voor jullie frieten šŸ˜Š.

Sohaib: Ja, ik ben hier voor het eerst. Ik weet, dat er in Belgiƫ 3 talen worden gesproken naast Engels: Nederlands, Frans en Duits. Ik heb op YouTube een video gezien over hoe heerlijk Belgische frieten zijn en ik weet, dat Brussel een belangrijke stad is voor de Europese Unie. En ik heb gezien hoe vriendelijk Belgen zijn. Natuurlijk hoop ik meer over Belgiƫ te weten te komen.

Wat zou je in Belgiƫ willen bezoeken?

Arwa: Voordat ik BelgiĆ« bezocht, googelde ik eigenlijk naar ‘s werelds belangrijkste en mooiste locaties, en ik kwam tot de conclusie dat elke regio in dit land zijn eigen schoonheid heeft. Ik zou graag het Gentse Gravensteen en de oude stad willen zien, de slagvelden van Vlaanderen, en de grachten en het Belfort van Brugge.

Sohaib: Ik zou alle toeristische plaatsen in Brussel en andere steden willen bezoeken. Ik heb veel mooie fotoā€™s van BelgiĆ« gezien en hoop, dat ik zelf binnenkort nog veel meer van dergelijke mooie fotoā€™s kan maken.

Willen jullie nog iets vertellen over jullie hobbyā€™s?

Arwa: Mijn belangrijkste bezigheden zijn lezen, wandelen en naar muziek luisteren.

Sohaib: Ik houd ervan naar films te kijken, die grappig en romantisch zijn. Mijn favoriet is ā€œTwilightā€, een romantische film. Ik houd van sport, zelf speel ik tafeltennis. Vroeger speelde ik veel voetbal. Nu houd ik meer van joggen. Ik kan ook heel goed zwemmen en ik kijk graag naar voetbalwedstrijden. Wat ik het liefste doe, is op trektocht gaan.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be