IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Kijk naar de hemel in Gaza. Hij is verlicht door moord raketten en levens van martelaren.

Facebook
Twitter
Email
Print

Hebben ze, zoals de Israëlische regering beweert, wapens? Na 11 dagen van moorden en wreedheden tegen de burgers in Gaza, waarvan meer dan de helft kinderen, vrouwen en ouderen als slachtoffer? Welk soort wapen zouden ze dan in ‘s hemelsnaam hebben?

“Moeke, ik ben doodsbang. Als we sterven, wil je ons dan allemaal samen begraven zodat ik in je omhelzing kan blijven, en laat me mij eerst aankleden in mijn Eid kleren*, want ik heb ze door de oorlog nog niet kunnen dragen”.  De moeder van Zeina Skoot vond dit briefje onder het hoofdkussen van haar negenjarig dochtertje. Hoe kan dit meisje verder met haar leven? Zal ze enige andere ambitie hebben in het leven dan in vrede te leven?

Veel Palestijnen, onder wie Riham Al-Kolak, één van de 42 slachtoffers van de slachting in de Al-wehda straat, hebben op enkele dagen tijd hun huis verloren, hun familie, hun leven. Riham schreef  de volgende laatste woorden op de sociale media:  “We vragen God om genade aangezien we ons verstand verloren hebben”. Ze werkte voor een telecombedrijf als ingenieur.

Riham werd martelares samen met haar vader en twee broers.

Dit is geen fictie; dit zijn getuigenissen uit Gaza na 11 dagen moord op kinderen, vrouwen en ouderen, en vernieling van huizen.

Ook nadat dit conflict beëindigd is zal hun verlies in ons geheugen gegrift blijven.

*(kleding voor belangrijk religieus feest)

Artikel van Arwa Shomar, ESC vrijwilliger bij Palestina Solidariteit vzw, in dit interview kan u verder kennis maken met Arwa.

Palestina Solidariteit vzw is een onafhankelijke vrijwilligers beweging zonder structurele middelen. Dit en veel van onze andere artikels worden door onze vrijwilligers geschreven, onze werking kan steeds een steuntje in de rug gebruiken. Je kan lid worden vanaf €10/ jaar of een gift doen (vanaf € 40 fiscaal aftrekbaar).

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be