IEDER MENS IS GELIJK

Search

Israël bouwt illegale tramlijn door bezet Palestijns gebied, ook door Sheikh Jarrah, de wijk waar de escalatie begon.

Facebook
Twitter
Email
Print

Zaterdag is de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van CAF, een Baskisch bedrijf dat de Jerusalem Light Rail (JLR) bouwt, een tramlijn die de illegale nederzettingen van Israël in Jeruzalem bedient. De tramlijn gaat ook door bezet Jeruzalem, inclusief de Palestijnse wijk Sheikh Jarrah, die Israël etnisch wil zuiveren.

Vier Palestijnse families worden geconfronteerd met uitzetting uit hun huizen in Sheikh Jarrah. De afgelopen weken hebben Israëlische kolonisten, met de steun van het Israëlische leger en de politie, Palestijnen in Sheikh Jarrah en de rest van het bezette Jeruzalem met geweld aangevallen.Deze laatste golf van aanvallen is niet nieuw en vormt een kernonderdeel van Israëls systematische etnische zuivering van Palestijnen in Jeruzalem, wat volgens het internationaal recht illegaal is.

Palestijnen in Sheikh Jarrah zijn veerkrachtig en standvastig, en ondanks de brute aanvallen van Israël zullen ze hun rechten op hun huizen niet opgeven.U kunt hen bijstaan ​​door CAF onder druk te zetten om het project voor de bouw van de koloniale tram van Israël op te geven.

Mail de aandeelhouders van CAF en voer de druk op om uit dit project te stappen, hier alle info!

Hier het verhaal van Muna  Al Kurd (foto links), inwoner van Sheikh Jarrah

Richt uw hart nu op Al-sheikh Jarrah, de laatste Palestijnse wijk van Jeruzalem, waar 500 Palestijnse gezinnen geconfronteerd worden met uitzetting door Israëlische kolonisten met behulp van het Israëlische wetsysteem van de bezetting. Deze Palestijnse gezinnen wonen al vele jaren in Sheikh Jarrah en hebben documenten die bewijzen dat ze hun huis in bezit hebben. De Israëlische rechtbank, aan de andere kant, weigerde deze documenten te erkennen omdat ze niet werden afgegeven door de Israëlische regering en geen Bijbelse referentie hadden.  Dit herinnert ons aan de onverdraagzaamheid van de bezetting tegen alles wat er niet op lijkt, of het nu religieus of etnisch is. Wij ongewapende Palestijnen worden nu gedwongen onze huizen te ontruimen en over te dragen aan zionisten, deze toestand doet me denken aan de Nakba van 1948

Muna Al Kurd, een inwoner van Sheikh Jarrah, zei: “Als de Israëlische autoriteiten documenten hadden waaruit bleek dat het land eigendom was van anderen, zouden ze ons al lang hebben buitengezet en ons hebben verdreven. We hebben te maken met een koloniaal en kolonisatiesysteem geleid door kolonisten, om Jeruzalem te vestigen en de Palestijnen etnisch te verdrijven. Ze willen niet dat er Palestijnse Arabieren in de stad blijven. Ons huis werd in beslag genomen en we konden er maar in de helft van wonen terwijl de rest werd overgenomen door de staat en bezet werd door kolonisten. Ons verhaal begint toen ik 11 jaar oud was, en ik herinner me deze misdaden, waaronder het inslaan van deuren en ramen en gewelddadige aanvallen; ze hadden de toestemming om kinderen uit de ramen te gooien en andere bewoners trokken ze uit hun huizen zonder kleding, inclusief vrouwen”.

Muna Alkurd en alle Palestijnse gezinnen hebben, net als elk ander gezin in de wereld, het recht om veilig in hun huizen te wonen.

Verhef nu je stem, streef je menselijkheid na en roep de hele wereld op om te stoppen met het promoten van dit apartheidsregime, zodat etnische zuivering en landroof in Sheikh Jarrah een halt kan worden toegeroepen.

(Artikel van Arwa Shomar, ESC vrijwilliger bij Palestina Solidariteit vzw, vertaling uit het engels door vrijwiligers van Palestina Solidariteit)

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be