IEDER MENS IS GELIJK

Search

Dringend: Gaza verdient onze hulp!

Facebook
Twitter
Email
Print

Foto:© Mohammed Talatene/dpa

Een maand na de verschrikkelijke bombardementen op de bezette Gazastrook horen we in de reguliere media niets (meer) over de slachtoffers.  Ondertussen ruimen zij het puin op van hun gebombardeerde woningen, bouwen zij gebouwen weer op, bezoeken ze de graven van hun naasten, revalideren ze en proberen ze een manier te vinden om om te gaan met deze steeds weerkerende traumatische ervaringen.

Daarin tonen de Palestijnen weer maar eens hun standvastigheid en kracht, maar zij verdienen daarbij onze hulp.  Daarom doen we graag een beroep op jullie!

Op vraag van onze Palestijnse partnerorganisatie Palestinian Working Women Society for Development (PWWSD) zamelen we giften in voor dringende noodhulp aan de meest getroffen families in Gaza.

Concreet vragen zij budget om de volgende zaken te kunnen realiseren:

 1. Zoveel mogelijk eerste hulp voor mentale gezondheid bij getroffen families en eerstelijnswerkers
 2. Minstens 14400 noodhulp pakketten voor dakloze gezinnen met o.a. tandpasta, tandenborstels, luiers, vochtige doekjes, maandverbanden, antibiotische zalf, zalf tegen brandwonden, ontsmettingsmiddel, douchegel, shampoo, handdoeken, afwasmiddel, handzeep, haarborstel, nagelknipper, antischimmelzalf
 3. Het aanmaken van documentatie over de gewelddadigheden aan de hand van o.a. getuigenissen van vrouwen en meisjes binnen en buiten opvangplaatsen
 4. Psychosociale ondersteuning en spraaktherapie
 5. Minstens 5000 speelpakketten voor kinderen met o.a. kleurboek, kleurpotloodjes, boeken, educatieve spelletjes, verf, penselen, papier, schaakspel, rekenspel

3 dingen die jij kan doen:

1. Stort een gift:

 1. Ga naar onze websiteKlik daar het project ‘noodhulp’ aan geef daarnaast ook de mededeling ‘noodhulp Gaza’ mee.
 2. Stort rechtstreeks op:
  IBAN: BE64 5230 8014 8852
  BIC: TRIOBEBB
  Op naam van: Palestina Solidariteit vzw
  Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen
  Mededeling ‘noodhulp Gaza’

Giften vanaf 40 euro op jaarbasis geven je recht op een fiscaal attest waardoor je 45% van je gift terugkrijgt van de belastingen.

2. Deel deze oproep:
We zijn ervan overtuigd dat er binnen jouw netwerk nog een heleboel mensen zijn die ook een handje willen helpen. Deel daarom deze oproep met hen en nodig hen uit om via deze manier concrete hulp te bieden.

3.Word lid van Palestina Solidariteit:
Wil je onze organisatie en daardoor de Palestijnse bevolking nog een blijk van waardering geven, dan kan je steeds lid worden van Palestina Solidariteit. Al vanaf 10 euro per jaar toon je dat je achter ons staat en geef je ons de nodige steun om door te gaan om zowel in België als in Palestina verandering te brengen. Lid worden kan via deze link. (Je kan je lidgeld makkelijk online betalen,Klik project ‘lidgeld’ aan en voeg de mededeling ‘lidgeld’ toe.)

       In naam van de getroffen families danken Palestina Solidariteit en PWWSD jou van harte!

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be