IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Israëlische invallen in Palestijns gebied en de verliezen die er het gevolg van zijn.

Facebook
Twitter
Email
Print

Foto: © Links:Ahmed Zahran, rechts Osamah Subh, Palestine Eve network.

Bijna elke bestorming door Israëlische bezettingstroepen van een Palestijns kamp of een stad heeft maar al te vaak de dood van Palestijnen tot gevolg. De meest recente inval vond plaats op 26 September, toen Israëlische bezettingstroepen het kamp van Jenin bestormden en vier Palestijnse jongeren doodden: Zakaria Badwan, Ahmed Zahran, Osamah Subh, en Yousef Subh, meer info hier.

Ook afgelopen zomer liep een Israëlische inval voor 4 jonge Palestijnen fataal af, meer info hier.

Het kamp van Jenin zal het opvallendste voorbeeld van Israëls brutale bezetting blijven. Dit brengt ons terug naar 1 april 2002, toen een bloedbad tegen de bevolking van het kamp resulteerde in de dood van meer dan 100 Palestijnen.
Om het anders te zeggen, het kamp verdronk in zijn bloed. Het bloedbad veroorzaakte niet alleen menselijke slachtoffers, maar ook schade aan huizen, maatschappelijke instellingen en zelfs aan verschillende UNRWA-centra, omdat het Israëlische leger tanks en bommenwerpers gebruikte tegen hulpeloze burgers bij deze gruweldaad. Zowel de Israëlische land – en luchtmacht waren betrokken, meer info.
Het is het vermelden waard, dat de meeste van deze aanvallen na middernacht plaatsvinden. Je kunt je de terreur voorstellen die zowel kinderen als vrouwen dan voelen, vooral omdat de Israëlische bezettingstroepen vaak inbreken in de huizen en hun bewoners naakt naar buiten in de kou dwingen. Bovendien is er hun voortdurende campagne van arrestaties van Palestijnen uit verschillende delen van de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Hier een voorbeeld van een arrestatie eind augustus in Ramallah.

Wat als een kind midden in de nacht in België zou worden gearresteerd? Palestina Solidariteit maakte er enkele jaren geleden deze campagne film over.

Artikel door Arwa Shomar, ESC vrijwilliger bij Palestina Solidariteit vzw

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be