IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

De beschuldiging van terrorisme

Facebook
Twitter
Email
Print

Op 19 oktober heeft de minister van defensie Benny Gantz 6 Palestijnse organisaties als terroristisch aangemerkt. De gevolgen van dit besluit kunnen catastrofaal zijn voor de organisaties en het personeel dat ze in dienst hebben. Op grond van de antiterrorismewet van 2016 kan Israƫl de kantoren van de organisaties sluiten, hun bezittingen in beslag nemen en personeelsleden jarenlange gevangenisstraffen opleggen.
Hoe sterk is nu het bewijs dat deze organisaties geld doorsluizen naar de PFLP, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina? IsraĆ«l zegt dat het ā€˜ijzersterk bewijsā€™ heeft. Maar nu komt ie: dit bewijs is geheim.
Dit is hilarisch: je hebt ijzersterk bewijs, maar je maakt het niet bekend.
Hoe geloofwaardig ben je met zoā€™n opstelling?
De Associated Press en enkele onlinemedia kregen het Israƫlische dossier in handen en concludeerden dat er geen bewijs is dat betrokken organisaties geld doorsluizen naar de PFLP. Josep Borrel, de eindverantwoordelijke voor het Europese Buitenlands beleid, concludeert hetzelfde. De VN organisatie OCHA eveneens.*
We moeten concluderen dat het niet de Palestijnse organisaties zijn die hun donoren om de tuin leiden, maar de staat Israƫl, die alle middelen aangrijpt om de oppositie de kop in te drukken.

Geheim bewijs.
Op grond van geheim bewijs worden Palestijnen die zich geweldloos verzetten, veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen. Geheime bewijzen zijn fundamenteel in strijd met een gezonde rechtsgang. Hoe kan je je verdedigen als de precieze beschuldiging niet eens openbaar is gemaakt?
We herhalen het nog maar eens: op het ogenblik heeft Israƫl 4650 politieke gevangenen. Het opsluiten van politieke dissidenten is kenmerkend voor totalitaire staten.
De onafhankelijkheid van de rechterlijke macht is een belangrijke pijler van democratie.
Israƫl kent geen onafhankelijke rechtspraak.
De beschuldiging van terrorisme is al zo oud als de staat Israƫl zelf. Palestijnen die in 1949 probeerden terug te keren naar hun land werden door de staat Israƫl terroristen genoemd. Israƫl rooft land, vernietigt dorpen, verdrijft de oorspronkelijke bewoners en vervolgens noemt het de slachtoffers terroristen.
De tijd is rijp om de leugens van de staat Israƫl te ontmaskeren.

https://rightsforum.org/nieuws/maakt-israel-zich-schuldig-aan-terrorisme/

Ā 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be