IEDER MENS IS GELIJK

Search

Discriminerende beslissingen minister

Facebook
Twitter
Email
Print

De IsraĆ«lische minister van communicatie Yoaz Handel heeft een wet uitgevaardigd om op bepaalde plaatsen geavanceerde internetnetwerken aan te leggen. Het gaat om 244 plaatsen. Slechts 7 van de plaatsen zijn Arabisch, waarvan vier in de bezette Golanhoogten. 70 illegale nederzettingen in de Westbank worden wel bevoorrecht, terwijl de IsraĆ«lische minister juridisch niet eens bevoegd is om dit te beslissen voor de Westbank. Niet Ć©Ć©n Palestijns BedoeĆÆenendorp krijgt een toewijzing.
Addalah, een organisatie die opkomt voor gelijkberechtiging van Palestijnse minderheden in IsraĆ«l, maakt bezwaar tegen de discriminerende achtergrond van het besluit van Yoaz Handel omdat sociaaleconomische redenen worden niet in overweging genomen. Addalah heeft een bezwaarschrift ingediend bij het IsraĆ«lische Hooggerechtshof. Suhad Bishara van Adalah: ā€˜Gedurende de pandemie konden tienduizenden BedoeĆÆenenkinderen geen gebruik maken van lessen via internet. De IsraĆ«lische regering zou moeten erkennen dat er dringend nood is aan een goede infrastructuur voor deze bevolkingsgroep. De minister van Handel bevoorrecht daarentegen welvarende streken samen met de illegale nederzettingen in de Westbank.ā€™

https://www.adalah.org/en/content/view/10462

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be