IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Intrekken verblijfsvergunning Sala Hammouri

Facebook
Twitter
Email
Print

© Diego Delso

Salah Hammouri is een veteraan onder het personeel van Addameer, de mensenrechtenorganisatie in Ramallah, die opkomt voor politieke gevangenen. Op 18 oktober besliste het ministerie van Binnenlandse zaken dat zijn verblijfsvergunning voor Jeruzalem wordt opgeheven, omdat hij niet meer loyaal zou zijn aan de staat Isra√ęl.
Deze willekeurige, straffende en onwettige beslissing van gedwongen transfer vormt een schending van fundamentele mensenrechten. Verder spreekt de minister van binnenlandse zaken in vage bewoordingen over zijn ‚Äėverbondenheid met terroristische entiteiten‚Äô. De informatie daarover is echter geheim.
Het beroep op geheime informatie is een ernstige schending van gerechtelijke standaarden.
Het herroepen van Salah‚Äôs verblijfsstatus past in het bredere verband van Isra√ęls apartheidspolitiek, dat tot doel heeft om Palestijnse mensenrechtenactivisten het zwijgen op te leggen. Het vervolg kan zijn dat veel meer Palestijnen in Jeruzalem hun verblijfsstatus verliezen op arbitraire gronden.
Gedwongen transfer is echter een oorlogsmisdaad in het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof.

https://www.addameer.org/news/4562

https://www.addameer.org/index.php/news/4531

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be