IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Tekort aan brandstof

Facebook
Twitter
Email
Print

Ā© Days of Palestine

De elektriciteitscentrale van Gaza heeft een tekort aan brandstof. De invoer van diesel uit Qatar is begin november stopgezet. In Gaza staan voedselzekerheid, water en sanitair, gezondheidszorg en onderwijs onder druk door de dagelijkse onderbrekingen van de elektriciteitsvoorziening. De afvoer van rioolwater en de toevoer van leidingwater zijn afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk. IsraĆ«l heeft het elektriciteitsnetwerk meermaals letterlijk onder vuur genomen om daarmee een nog meer onleefbare situatie te creĆ«ren. Bij raketaanvallen en invallen op het grondgebied zijn vele leidingen in Gaza beschadigd. De riolering is door deze aanvallen ernstig aangetast. Rioolwater lekt in drinkwater, wat weer tot ziekte-uitbraken leidt onder de burgerbevolking. Stroomonderbrekingen bedreigen het leven van hart- en dialysepatiĆ«nten en babyā€™s in couveuses.
Palestijnen in Gaza moeten dagelijks vechten om te overleven. IsraĆ«lische bombardementen hebben traumaā€™s veroorzaakt onder de bevolking. De structurele tekorten aan elektriciteit verlammen de samenleving in al zijn geledingen. Door het beperken van de invoer van brandstof is IsraĆ«l volledig verantwoordelijk voor deze situatie.

https://www.facebook.com/DaysofPalestine/videos/625890308566654

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be