IEDER MENS IS GELIJK

Search

Christenzionisme

Facebook
Twitter
Email
Print

In Belgi√ę is het christenzionisme getalmatig van ondergeschikt belang. Wereldwijd is het een beweging die in sommige streken aan invloed wint. In de VS is het christenzionisme een niet te onderschatten factor in de mindset van Amerikanen en dus in de buitenlandse politiek van de VS.
Om die reden is het een goed initiatief dat het ICAHD (de organisatie tegen vernielingen van huizen) in de VS een webinar heeft georganiseerd waarin men het gedachtegoed van het christenzionisme weerlegt.
Kern van de zaak is dat een theologisch concept (God heeft de joden teruggebracht in hun land, voordat Jezus terugkomt wordt de tempel herbouwd, enz.) leidt tot immorele standpunten.
Het is een interessant webinar, waarin prominente theologen vanuit hun huiskamer spreken over hun visie en de ontwikkeling ervan. Ook voor buitenstaanders is het goed te begrijpen.
Overigens heeft de schrijver dezes eveneens een analyse gemaakt van het gedachtegoed van het christenzionisme. De link staat hieronder.
ICAHD USA Webinar – ‘Christian Zionism: What Is It, How Does it Impact on the Palestinian Question, and How Do We Combat It?‚Äô’ (vimeo.com)

http://opengeloven.net/index.php?option=com_content&view=article&id=101%3Azionisme-als-geloof&catid=17%3Ateksten&Itemid=10

Het webinar van ICAHD kan je hier herbekijken.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be