IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Een kerstwagen vol met Palestijnse nieuwjaarswensen.

Facebook
Twitter
Email
Print

Arwa uit Gaza schreef hier haar kerst en nieuwjaarswens:

Tijd: Eenendertig december, de laatste dag van het jaar.

Plaats: De bakermat van Christus, en daarmee bedoel ik niet alleen de Geboortekerk in Bethlehem, maar de hele natie, heel Palestina.

Een meisje uit het Jabalia-kamp (Gazastrook) pakte een stuk papier en schreef het Jenin-kamp erop terwijl ze op de kerstman wachtte. Omdat Israƫl inwoners uit de Gazastrook verbiedt om de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem te bezoeken, verwijst het naar haar minnaar in plaats van naar het kamp, die ze nog moet ontmoeten. En net zoals thuiskomen in Palestina moeilijk is, is verliefd worden dat ook.

Een jonge man maak een vlieger als symbool van zijn droom van bewegingsvrijheid en reizen, hij legde het naast zich en schreef de namen op van de landen die hij wilde bezoeken. Na voltooiing schilderde hij de vleugels in de kleuren van de Palestijnse vlag, omdat de eerste bestemming zijn thuisland zou zijn.

Een moeder hield het hemd van haar zoon vast, wiens lichaam Israƫl bewaart, het was een lange omhelzing tussen de moeder en de geur die van haar zoon rest.

Kinderen maken sneeuwmannen. Na het einde vuurde een IsraĆ«lische soldaat kogels op hen af en beweerde dat onze kinderen geen recht hebben om te spelen, en voordat hij vertrok, vuurde hij zijn laatste schot op de sneeuwman, die volledig instortte, alleen zijn ogen bleven over, maar dat is ok omdat PalestinaĀ  weer een getuige gekregen heeft van de bloedbaden in IsraĆ«l bij het Internationaal Gerechtshof.

Elk van hen behield zijn droom en schonk een fles tranen uit die hij in de loop der jaren had vergoten, plaatste deze voor zijn huis, wachtend tot de kerstman deze komt ophalen.

3, 2, 1ā€¦ het is middernacht, gelukkig nieuwjaar. Maar waar is de kerstman? Werd hij aangehouden door IsraĆ«lische soldaten? Wordt hij onderzocht omdat hij Palestijnse hoop verwezenlijkt? Is hij vermoord? De kerstman is ook een Palestijn.

Als je de flessen van onze tranen vindt, zweef ermee hoog in de lucht, als ze te zwaar zijn om te dragen en je valt, weesĀ  niet bang, de sneeuwman zal je vertellen hoe ze ook hem het leven ontnamen…

Ā 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be