IEDER MENS IS GELIJK

Search

Actie BDS Nederland tegen Booking.com

Facebook
Twitter
Email
Print

Airbnb, Expedia, Trip Advisor en Booking.com hebben als digitale toerismebedrijven geen gewetenswroeging bij het aanbevelen van toeristische bestemmingen op gestolen grond. In deze VN-database van februari 2020 worden deze bedrijven genoemd vanwege hun onbekommerde samenwerking met illegale Israƫlische nederzettingen.

We schreven al eerder over de verwerpelijke zaak dat toeristische ondernemingen zich geen vragen stellen bij de mensenrechtensituatie in bestemmingen die ze aanbevelen.
Amnesty schreef een rapport over de business van de reisbranche met de illegale nederzettingen in de Westbank. Zo ook Human Rights Watch.
Het commentaar van Seema Joshi van Amnesty International:
De onwettige toe-eigening van Palestijns grondgebied door Israƫl en de uitbreiding van de nederzettingen bestendigen het enorme lijden van de Palestijnen. Ze worden uit hun huizen gedreven, hun kostwinning wordt vernietigd en basisbehoeften zoals drinkbaar water worden hun ontnomen. Airbnb, Booking.com, Expedia en TripAdvisor zien zichzelf als voorvechters van de deelgedachte en wederzijds vertrouwen, maar door actief te zijn in de nederzettingen werken ze mee aan deze mensenrechtenschendingen.
BDS Nederland is een petitie begonnen tegen Booking.com, omdat het internationale hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam gevestigd is.
HIER kunt u de petitie tegen Booking.com tekenen

Meer info en bronnen:

http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2019/01/29/online-boekingsgiganten-werken-mee-aan-voortbestaan-illegale-nederzettingen-palestina-door-stimulering-toerisme

https://www.hrw.org/report/2018/11/20/bed-and-breakfast-stolen-land/tourist-rental-listings-west-bank-settlements

https://www.amnesty.org/en/wp-content/uploads/2021/05/MDE1594902019ENGLISH.pdf

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be