IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Verklaring van Al Haq e.a. bij Internationaal Strafhof

Facebook
Twitter
Email
Print

Al-Haq, Al Mezan en the Palestinian Centre for Human Rights (PCHR) hebben voor het Internationaal Strafhof een verklaring afgelegd over de bestempeling als terroristische organisatie. Dit gebeurde door Israƫl in oktober 2021 voor 6 mensenrechtenorganisaties; Al-Haq, Addameer, Defence for Children International, Bisan Center for Research and Devellopment, e.a.

In de verklaring stelt Al-Haq dat de labelling van deze organisaties als terroristisch voortkomt uit een jarenlange georkestreerde campagne van Israƫl om deze organisaties het zwijgen op te leggen. De tactieken die daarvoor werden gebruikt zijn: intimidatie, lastercampagnes, pogingen financiƫle bronnen op te laten drogen, gebruik maken van Pegasus spionage software en zelfs doodsbedreigingen.

ā€˜IsraĆ«l weigert internationale organisaties toegang tot de bezette gebieden. IsraĆ«l heeft onze organisaties als doelwit om ook onze informatiebronnen ontoegankelijk te maken en zo het werk van het Internationaal Strafhof te hinderenā€™.
Wij voegen er nog aan toe dat in de internationale politiek een grote mate van consensus is over dubieuze landen als Rusland, Turkije en recent Kazachstan. De beschuldiging van terrorisme is in die landen een gangbare manier om kritiek de mond te snoeren. Israƫl hoort in dit rijtje thuis.

Gemeenschappelijke verklaring 6 beschuldigde organisaties:

https://www.alhaq.org/cached_uploads/download/2021/12/20/al-haq-pchr-al-mezan-joint-statement-asp-general-debate-1640006347.pdf

https://www.addameer.org/news/4648 (reactie op het besluit van de Nederlandse regering om steun aan UAWC stop te zetten)

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be