IEDER MENS IS GELIJK

Search

Zoveelste Palestijnse familie getroffen door sloopbeleid.

Facebook
Twitter
Email
Print

Ā© Foto: Palestinian Eve Network

Het IsraĆ«lische leger heeft op 28 december het huis van de familie al-Atrash in Hebron met de grond gelijkgemaakt. De familie was drie jaar bezig geweest met de bouw van het huis en had zoā€™n honderdduizend euro geĆÆnvesteerd. Enkele weken geleden waren de vader, moeder en vijf kinderen eindelijk begonnen hun spullen van hun tijdelijke flat naar het huis te verplaatsen. Zij hoopten in het nieuwe jaar de definitieve overstap te kunnen maken. In enkele minuten vernietigden bulldozers en honderden IsraĆ«lische militairen die droom, zonder de familie te waarschuwen. Op die manier gingen niet alleen het huis, maar ook de reeds verplaatste bezittingen verloren.

Op sociale media werd een video gedeeld waarop te zien is hoe Marwa, de moeder van het gezin, schreeuwend de IsraĆ«lische militairen probeert ervan te weerhouden haar huis te slopen. In een andere video is te zien hoe een radeloze Marwa de tranen van Ć©Ć©n van haar zoons wegveegt en zegt: ā€˜Wees niet verdrietig, we zullen een ander [huis] bouwen, nog beter dan dit.ā€™
Het huis van de familie al-Atrash was niet het enige Palestijnse bouwwerk dat in de laatste dagen van 2021 op last van de Israƫlische autoriteiten werd gesloopt. In de regio Oost-Jeruzalem werden een aantal garages, een huis in de wijk Issawiya, en een huis in het dorp Sur Baher met de grond gelijk gemaakt. Daarnaast dwongen de Israƫlische autoriteiten twee Palestijnen uit Oost-Jeruzalem hun bezittingen, waaronder een cafƩ in Sheikh Jarrah en een huis in Silwan, zelf te slopen.

Het Israƫlische leger voerde op 28 december ook een grootschalige sloopoperatie uit in het dorp Khirbet Ibziq in de Jordaanvallei. Volgens het hoofd van de dorpsraad, Abdel-Majid Khdeirat, bestormde een grote groep militairen het dorp waarna het tot een gesloten militaire zone werd verklaard. Daarop konden de bulldozers het dorp betreden en de sloopwerkzaamheden beginnen. Ruim veertig gebouwen, waaronder tenten, woonhuizen en landbouwfaciliteiten, werden door het leger gesloopt.

https://rightsforum.org/nieuws/israel-palestina-in-het-kort-3-januari-2022/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be