IEDER MENS IS GELIJK

Search

Zuid-Hebron: terrorisme van kolonisten en het leger

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: B’Tselem

Op 6 november kwamen 4 kolonisten met hun kudde schapen bij een waterbron die gebruikt wordt door de Palestijnse bewoners van Sadet a-Tha’leh. Twee bewoners, Yusef Makhamreh en Jamal ‘Alayan gingen naar de bron om de kudde weg te drijven. De kolonisten begonnen met stenen te gooien. Een paar minuten later kwamen soldaten en politieagenten aan. De kolonisten zeiden dat ze aangevallen werden. Toen ‘Alayan zijn beklag wilde doen, werden ze door de politie meegenomen in een auto. Na een kilometer werden ze buitengezet met het bevel om de volgende dag op het politiebureau te verschijnen. Makhamreh ging naar huis. De kolonisten waren nog steeds bij de waterbron.
De volgende dag verschenen 4 kolonisten bij de bron met knuppels en wapens. Toen de bewoners de waterbron verdedigden, werden ze met knuppels geslagen. Daarna kwamen Israëlische soldaten en agenten met jeeps aangereden. Er kwamen ook 10 gemaskerde kolonisten bij. Terwijl de bezettende macht toekeek, dreven ze de schapen van de Palestijnen weg. Toen er nog meer volk kwam, verklaarden de soldaten de plek tot militaire zone. De Palestijnen moesten naar huis.
Verschillende Palestijnen werden naar het ziekhuis gebracht. Ze hadden botbreuken en kneuzingen. De nieuwe nederzetting heeft grond in beslag genomen waar Palestijnen niet meer kunnen komen.

Meer info:

https://www.btselem.org/settler_violence/20210301_settlers_attack_palestinians_near_their_home_in_south_hebron_hills_israeli_forces_drive_the_victims_away

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be