IEDER MENS IS GELIJK

Search

Voorbeeldbrief voor politici n.a.v. rapport Amnesty over apartheid

Facebook
Twitter
Email
Print

Ā© Cartoon: Latuff 2021

Amnesty International bracht begin februari een uitgebreid rapport uit over Israƫls opzettelijke systeem van fragmentatie, onteigening, segregatie en onderdrukking van de Palestijnen, die zowel in historisch Palestina als over de hele wereld als vluchtelingen verblijven.

Dit systeem, concludeert Amnesty, voldoet aan de definitie van apartheid volgens zowel het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof als het VN-verdrag tegen apartheid.

U kan hier het uitgebreide rapport van Amnesty International nalezen.

Schrijf onze politici aan over dit rapport!

Het is belangrijk dat we onze politici aanspreken en vragen wat ze met de conclusies van dit belangrijk rapport gaan doen, we maakten een voorbeeld mail/brief die u kan personaliseren.

Voorbeeld mail/brief voor Belgische politici n.a.v. rapport apartheid Israƫl van Amnesty International.

Onderwerp: Rapport apartheid Israƫl door Amnesty, wat zal Belgiƫ ondernemen?

Geachte, …………. invoegen naam politici,

Op 1 februari kwam Amnesty International na 2 jaar onderzoek naar buiten met een lijvig rapport dat Israƫls apartheid opgelegd aan de Palestijnen uitvoerig documenteert.

Afgelopen jaar kwam ook de IsraĆ«lische mensenrechtenorganisatie Bā€™Tselem met een gelijkaardig rapport naar buiten, vele andere NGOā€™s en mensenrechtenorganisaties (zoals ook onze organisatie) kwamen de afgelopen jaren reeds met dezelfde bevindingen naar buiten.Ā 

Wanneer een vooraanstaande organisatie zoals Amnesty actief in meer dan 150 landen met een rapport naar buiten komt dat zo gedetailleerd spreekt over de dagdagelijkse mensenrechtenschendingen door IsraĆ«l, schendingen die geĆÆnstitutionaliseerd zijn in IsraĆ«ls beleid, en de conclusie trekt dat er sprake is van apartheid, dan moet dit ernstig genomen worden.

Het rapport van 277 pagina’s besluitĀ  met een hele reeks actiepunten die regeringen wereldwijd kunnen ondernemen tegen IsraĆ«ls beleid van apartheid tegenover de Palestijnen. BelgiĆ« mag niet langer stilzwijgend deze mensenrechtenschendingen steunen.

Wat zal BelgiĆ« ondernemen n.a.v. van dit rapport?Ā 

Welke stappen zal u ondernemen als politicus?

Hoogachtend en uitkijkend naar uw reactie

…………………..Invoegen naam

Rapport Amnesty: https://www.amnesty-international.be/sites/default/files/bijlagen/israel_opt_full_report.pdfĀ 

Contactgegevens politici:

Federale regering:

Vlaamse regering:

Schrijf gerust ook andere politici aan zowel lokaal als in de verschillende regeringen actief, en houd ons op de hoogte van eventuele reacties!

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be