IEDER MENS IS GELIJK

Search

De slag om een outpost bij Beita

Facebook
Twitter
Email
Print

© B’Tselem
In mei 2021 werd een nieuwe outpost opgericht op grond die behoorde bij de plaatsen Beita, Qabalan en Yatma ten zuiden van Nablus. De oppervlakte van de ingenomen grond is 3,6 hectare. In juli werd de outpost ge√ęvacueerd na een overeenkomst met de Isra√ęlische regering, die legalisering overwoog. Sinds deze overeenkomst mochten Palestijnse boeren, eigenaar van vele hectaren in de omgeving, hun land niet meer op. Dit dupeerde 80 families.
In oktober 2021 zat de regering na een zogenaamd onderzoek op de lijn van legalisering van de outpost. Sinds de oprichting van de outpost werd er massaal gedemonstreerd met daaraan verbonden een herhaald kat-en-muis-spel met de bezettende macht: autobanden in brand steken en stenen gooien, dat beantwoord wordt met traangas, al of niet afgevuurd vanuit drones en jeeps, en kogels.
Zeven Palestijnen zijn inmiddels omgekomen bij de demonstraties en 180 zijn gewond geraakt. Anderhalve maand lang werd de ingang van Beita afgesloten. Landbouwwegen werden onklaar gemaakt en over een lengte van een kilometer werd landbouwgrond verwoest. De werkvergunning van 150 inwoners werd ingetrokken. Isra√ęlische demonstranten, die solidair waren, werden hard aangepakt.

Meer info: https://www.btselem.org/firearms/20220228_nine_months_of_protesting_seven_killed_and_dozens_injured_in_the_town_of_beita 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be