IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Kolonistengeweld bij Nablus

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: B’Tselem
Tussen 21 en 24 november 2021 gooiden kolonisten stenen naar Palestijnse voertuigen in het Ramallah- en Nablus-district. Voertuigen werden ernstig beschadigd. 3 inzittenden werden gewond, waaronder Raed Khraz. Hij werd naar het Hadassa-ziekenhuis in Jeruzalem gebracht en moet nu nog steeds revalidatie volgen.
Dit soort gebeurtenissen zijn niet uitzonderlijk. Geweldpleging door kolonisten wordt gedekt door de Israëlische politie.
Iyad Hadad verklaart:
We reden in kolonne omdat we bezorgd waren. Er waren berichten over gewelddadige kolonisten. We waren met acht voertuigen en bijzonder waakzaam of er misschien kolonisten plotseling vanuit de struiken zouden opduiken en ons tegenhouden.
Opeens stopte de auto van Khaldun. Hij wilde direct omkeren. Een groep kolonisten kwam met stenen en knuppels naar ons toe. In de verwarring botste de auto van Khaldun tegen één van ons. Mu’aiad zat vast, verliet zijn auto en ging met ons mee.
Toen we in Huwara waren, voelden wij ons veilig en stopten we. Iedereen was bang, vooral de kinderen. We hoorden dat de kolonisten weg waren gegaan van de plek waar alles gebeurde en dat er wel Israëlische soldaten waren. We legden een verklaring af, maar daar gebeurde verder niets mee. De auto van Mu’aiad was vernield. De ruiten waren ingeslagen, de carrosserie was beschadigd en de lampen waren stuk.
Het was een angstaanjagende nacht, die ik niet zal vergeten. Wij waren erg bang. Ik denk niet dat ik de weg nog durf te gebruiken ’s nachts. Mijn dochter kreeg een mentale shock.

Hier kan u het origineel bericht volledig nalezen.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be