IEDER MENS IS GELIJK

Search

Twee huizen opgeblazen als collectieve straf

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto Palestinian Eve Network

Op 7 maart 2022 kwam de bezettende macht aan in Silat al-Harithiya ten westen van Jenin. Zij omsingelden het huis van de gevangenen Ghaith en Omar Ahmed Mohammed Yassin Jaradat en dat van hun oom, de gevangene Mohammed Yousif Jaradat. De families uit de naburige woningen werden uit hun huis verdreven met traangas en geluidsbommen.
Inwoners van het dorp begonnen stenen te gooien naar het bezettingsleger. Het bezettingsleger schoot met scherp, met rubberen kogels en met traangasgranaten. 8 burgers raakten gewond waaronder een kind. Ze werden meegenomen naar het Ibn Sinai Hospital in Jenin. Sommigen hadden ademhalingsproblemen als gevolg van het traangas.
Het bezettingsleger plaatste explosieven in het huis van de familie van Ghaith en Omar. Dit grote huis werd opgeblazen. Een gezin van 6 werd dakloos. Ook het huis van de familie van Mohammed Yousif werd opgeblazen. Hierdoor werden 14 bewoners dakloos.
Dit is de derde keer dit jaar dat een huis wordt opgeblazen als collectieve straf.
Collectieve straf is verboden volgens artikel 33 van de 4de Geneefse conventie.

Meer info over collectieve bestraffing hier.

 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be