IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Palestijnse minderjarigen die werden doodgeschoten

Facebook
Twitter
Email
Print

In een persbericht gaven wij kortgeleden een opsomming van recente gewelddadigheden tegenover Palestijnen met de dood tot gevolg. Helaas is het niet moeilijk om andere voorbeelden te noemen.

Op 11 mei om 10 uur ’s ochtends werd Thaer Khalil Mohammad Maslat met scherp neergeschoten. Thaer keek naar de botsingen vlakbij tussen de Israëlische strijdkrachten en de Palestijnse jeugd. Om 10.45 uur stelden ze in het ziekenhuis van Ramallah vast dat hij overleden was. 

Op 8 mei werd Motasem Mohammad Taleb Atallah, 17 jaar, gedood door een kogel in zijn linkeroog in de Tekoa nederzetting bij Bethlehem. Zijn lichaam is niet vrijgegeven.
Shawkat Kamal Shawkat Abed, 17 jaar, stierf als gevolg van zijn verwondingen op 15 april, nadat Israëlische strijdkrachten hem in de buurt van Jenin hadden neergeschoten.

Op 13 april werd Qusai Fuad Mohammed Hamamra, 16 jaar, in de buurt van Bethlehem neergeschoten. Hij stierf op 15 april.

Op 11 april stierf Mohammad Qassim als gevolg van zijn verwondingen nadat hij een dag eerder door de Israëlische strijdkrachten in de buurt van Jenin werd neergeschoten.
Sanad Mohammad Khalil Abu Atiya werd doodgeschoten toen hij op 31 maart in Jenin een gewonde man wilden helpen. Hij was 16 jaar.
Nader Haitham Fathi Rayyan, 16 jaar, werd bij de ingang van het Balata vluchtelingenkamp bij Nabloes op 15 maart door Israëlische strijdkrachten doorgeschoten.

https://www.dci-palestine.org/israeli_forces_shoot_kill_16_year_old_palestinian_boy_near_ramallah

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be