IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Overwinning Palestijnse politieke gevangenen

Facebook
Twitter
Email
Print

Het Palestijnse BDS National Committee (BNC), de brede coalitie die de wereldwijde BDS-beweging leidt, viert de overwinning van Palestijnse politieke gevangenen die dapper strijden voor hun mensenrechten terwijl ze wegkwijnen in de apartheidsgevangenissen van Israƫl.

Meer dan 1000 gevangenen waren bereid om een openlijke hongerstaking af te kondigen uit protest tegen de verscherpte maatregelen van geweld, repressie en collectieve bestraffing door de Israƫlische autoriteiten. Nog meer gevangenen waren bereid om zich bij de staking aan te sluiten als hun eisen niet zouden worden ingewilligd. De dreiging van deze massale hongerstaking, die overal door Palestijnen wordt gesteund alsook door toenemende wereldwijde solidariteit met de Palestijnse strijd voor vrijheid en gerechtigheid, heeft de Israƫlische autoriteiten gedwongen haar meest repressieve maatregelen stop te zetten.
Momenteel zijn er 4450 Palestijnse politieke gevangenen in Israƫlische gevangenissen, waaronder 175 kindgevangenen en 27 vrouwelijke gevangenen. Ongeveer 670 van hen zijn administratief gedetineerden die zonder aanklacht worden vastgehouden.

Info:Ā https://bdsnederland.nl/overwinning-voor-palestijnse-politieke-gevangenen/

Ā 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22!Ā 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be