IEDER MENS IS GELIJK

Search

Educatief pakket ‘Palestina in de klas’ verkrijgbaar.

Facebook
Twitter
Email
Print

Apartheid, mensenrechten, kolonisatie, bezetting, zionisme,… begrippen en woorden die je soms hoort als het over Israël en Palestina gaat. Maar wat betekenen ze juist en waarom is het belangrijk om ze te begrijpen?
In ons educatief pakket ‘Palestina in de klas’ gaan we in op de basisoorzaken van de Israëlisch/Palestijnse kwestie en maak je kennis met de belangrijkste begrippen.

Ons educatief pakket is gemaakt voor het alle graden en richtingen van het secundair onderwijs en wil jongeren en hun leerkrachten triggeren om kennis te maken en inzicht te verwerven in dit thema.

De ‘lessen’ kunnen uiteraard ook gebruikt worden voor iedereen die wil kennis maken met ons thema. Bv:jeugdhuizen, educatieve organisaties, de sociaal culturele sector, …

Alle lessen zijn als PDF te downloaden, voor sommige lessen is er extra lesmateriaal voorzien (foto’s, brochures, film,…).

https://palestinasolidariteit.be/educatief-pakket-palestina-in-de-klas/

De Israëlisch-Palestijnse kwestie is een belangrijk symbooldossier waaruit relevante lessen getrokken kunnen worden in de strijd voor mensenrechten, kinderrechten, democratische principes en het internationaal recht. Het heeft een universele betekenis die inzicht leert verwerven in andere mensenrechten kwesties.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be