IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Geweldpleging in Silwan, Oost-Jerusalem

Facebook
Twitter
Email
Print

© B’Tselem

Dit kan er gebeuren als je woont in Silwan en terugkeert van je werk.

Op 14 september om ongeveer 12.30 uur reden Mu’taz a-Rajabi (27) en Mahdi Jaber (24) terug van hun werk naar huis in Silwan, Oost-Jeruzalem. Bij de Beit Yonatan nederzetting passeerden ze agenten van de grenspolitie. Een van die agenten beval de twee mannen te stoppen. Mu’taz werd gevraagd uit te stappen. Hij werd ervan beschuldigd de politie te hinderen in hun werk en tegen hen te vloeken. Toen Mu’taz uitstapte werd hij door de agenten geduwd, hij kreeg pepperspray in zijn gezicht en ze begonnen hem te slaan. Mahdi probeerde de aanval te filmen, maar een andere agent van de grenspolitie kwam eraan en spoot ook bij hem pepperspray in zijn gezicht. Mahdi werd meegenomen naar het politiebureau en daarna naar het ziekenhuis gebracht terwijl hij aan handen en voeten vastgebonden was. Om 18 uur kwam hij terug in het politiebureau. Drie uur later mocht zijn vader hem ophalen nadat hij had getekend voor een betaling van 5000 Shekel (€1400 ).
Vervolgens werden de vader en Bahaa, Mu’taz zijn broer, gearresteerd om die nacht in het politiebureau te verblijven. Hun smartphones werden in beslag genomen en de volgende ochtend teruggegeven.
Sinds er nederzettingen zijn opgericht in de wijk Silwan worden er door de bezettende macht en door kolonisten constant pogingen ondernomen om Palestijnse bewoners uit hun huis te zetten.

https://www.btselem.org/video/20221031_border_police_officers_attack_mutaz_a_rajabi_in_silwan#full

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be