IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Nabloes 15 dagen in wurggreep

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Palestinian Eve Network, Beit Furik checkpoint in Nablus in the occupied West Bank

Op 11 oktober 2022 schoten gewapende Palestijnen de Israëlische soldaat Ido Baruch dood. Hij stond op een militaire post in de buurt van de nederzetting Shavei Shomron. De volgen dag ‘s morgens vroeg, sloot de bezettende macht de stad Nablus en de omringende dorpen af. De blokkade in zo goed als alle richtingen duurde twee weken. Alleen twee smalle landbouwwegen maakten verbinding met de buitenwereld. Door het inperken van de mobiliteit werd het leven van 200 000 Palestijnen lamgelegd. Honderden zaken moesten worden gesloten, waardoor velen hun inkomsten zagen teruglopen.
De afsluiting van Nabloes toont opnieuw de onverschilligheid van het Israëlische regime ten opzichte van de noodzaak voor de inwoners om geld te verdienen, hun kinderen naar school te laten gaan en vrienden en familie te bezoeken.
(Noot van de redactie: Velen zullen de aanval op een Israëlische soldaat zien als een vorm van terrorisme. Dat is het echter niet: volgens het internationale recht heeft de lokale bevolking het recht om zich met geweld te verzetten tegen een bezettende macht. Zie Soldaten zijn geen burgers.)

https://www.btselem.org/freedom_of_movement/20221026_israel_holding_nablus_and_nearby_villages_in_chokehold_for_15_days#full

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be