IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Een wet die straffeloosheid legaliseert

Facebook
Twitter
Email
Print

© Cartoon: Latuff

Op 12 december 2022 diende Itamar Ben Gvir een wet in die de minister van Interne Veiligheid grotere bevoegdheden geeft.
Itamar Ben Gvir is een extremist en oproerkraaier die talloze keren door de Israëlische politie werd gearresteerd. Zijn held is Meir Kahane, die in de jaren 70 in de Verenigde Staten werd veroordeeld voor terrorisme, later in Israël uitgesloten werd om deel te nemen aan de verkiezingen wegens zijn onversneden racisme.
Itamar Ben Gvir is nu verantwoordelijk voor de politie, die hem voorheen meermaals heeft gearresteerd. Het kan verkeren.
De organisatie Adalah voor gelijke rechten in Israël waarschuwt voor de nieuwe wet, omdat het de minister in veel opzichten absolute macht geeft niet alleen om de politie gewelddadig te laten optreden, maar ook bij de controle op onderzoek naar het handelen van de politie, strafzaken, richtlijnen op het vlak van schieten, enz.
Volgens de analyse van Adalah zet de wet, die Ben Gvir heeft ingediend, de Strafwet van 1982 en 1996 buiten spel. De wet stelt de minister van Interne Veiligheid boven de wet. Het is dus een wet die vele regels die burgers moeten beschermen, ondergeschikt maakt aan de instructies van de minister. Op 17 december zei Ben Gvir het onverbloemd tegenover de pers: ‘Ik wil dat soldaten en politieagenten niet meer vervolgd kunnen worden en ik wil de veiligheid herstellen.’
De nieuwe wet is racistisch tegenover Palestijnse burgers. Ze worden behandeld als vijanden, die hard moeten worden aangepakt.

https://www.adalah.org/ar/content/view/10762

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be