IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

Medische apparatuur tegengehouden

Facebook
Twitter
Email
Print

Ā© Foto: Days of Palestine

Het Palestijnse Ministerie van Gezondheid in de Gazastrook heeft op 9 januari 2023 een protest georganiseerd tegen de Israƫlische praktijk om de invoer van noodzakelijke medische apparatuur voor de ziekenhuizen in Gazastad tegen te houden.
Het ministerie stelt vast dat het inmiddels 394 dagen duurt om diagnostische materialen in te voeren. In de Gazastrook zijn er vele Palestijnen die hiervan de dupe zijn.
Het gaat om hartkatheterisatie-apparaten die levensreddend kunnen zijn en rƶntgenapparaten die belangrijk zijn voor het maken van een diagnose. Door het tegenhouden van reserveonderdelen voor medische apparatuur zoals CT en MRI-scans en dialyseapparaten, hebben veel apparaten mankementen of zijn ze in onbruik. Duizenden patiƫnten zijn hiervan het slachtoffer.

https://daysofpalestine.ps/palestinian-moh-warns-against-israeli-occupation-preventing-entry-of-medical-equipment-to-gaza/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ā‚¬40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ā‚¬18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ā‚¬22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be