IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

De Kozakken komen

Facebook
Twitter
Email
Print

© Cartoon: Latuff 2023

Vertaling van het artikel ‘ The Zionists have been released on the Palestinians’ Jeff Halper, Israëli committee against house demolitions.

Benjamin Netanyahu heeft één overheersend doel: voorkomen dat hij veroordeeld wordt voor corruptie en mogelijk de gevangenis in moet. Na de verkiezingen van begin november 2022 waarin de kolonistenpartij Religieus Zionisme 15 zetels won, moest hij een pact sluiten met de duivel. Zelfs leden van zijn eigen Likud partij waren geschokt. In ruil voor een zogenaamde hervorming van het juridische systeem (dat wil zeggen: wetgeving die de lopende rechtszaken tegen Netanyahu ongedaan maakt en het Hooggerechtshof de mogelijkheid afneemt om hier een stokje voor te steken) heeft Netanyahu kolonisten onbeperkte macht gegeven om Palestijnen te verdrijven uit Zone C (62% van de Westbank en volledig door Israël gecontroleerd).

Om zijn eigen huid te redden, heeft Netanyahu exact hetzelfde gedaan als de Russische tsaar Alexander III in de jaren 1880. Deze tsaar leverde de joodse bevolking over aan de moorddadige antisemitische Kozakken. Gedurende 20 jaar zouden duizenden joden in pogroms vermoord worden en miljoenen joden moesten op de vlucht. Netanyahu doet nu hetzelfde door Palestijnen over te leveren in handen van moorddadige kolonisten die hen verdrijven, hun land afpakken en niet aarzelen om hen te doden.

Niet alleen kolonisten hebben de macht om Palestijnen te verdrijven en te doden. Benny Ganz, de ‘gematigde’ ontslagnemende minister van Defensie, pochte tijdens de verkiezingen over de duizenden ‘terroristen’ die hij in de Gazastrook had gedood.

Aan het hoofd van het ministerie van Defensie staat nu antisemitische Kozakken, oprichter van Regavim, een kolonistenorganisatie die druk uitoefent op de regering om Palestijnse huizen te vernietigen. Hij zal ook verantwoordelijk zijn voor de zogenaamde Civiele Administratie, het orgaan dat de bezette gebieden controleert. Hij krijgt nu bevoegdheid om Palestijnse huizen zonder bouwvergunning met de grond gelijk te maken. Sinds 1967 zijn 60 000 gebouwen (woningen, scholen, moskeeën, commerciële en agrarische gebouwen) vernietigd. Er zullen geen obstakels meer zijn om Zone C etnisch te zuiveren en drie miljoen Palestijnen in de Westbank op te sluiten in kleine bantustans totdat ze zijn verdreven (of ‘aangezet’ om te vertrekken).

Itamar Ben Gvir wordt de nieuwe minister van Nationale Veiligheid. Zijn held is Baruch Goldstein, zijn buurman, die 29 Palestijnen doodschoot toen ze aan het bidden waren (in de moskee van de aartsvaders van Hebron, nvdr.). Ben Gvir is de nieuwe baas van de Israëlische politie en de Grenspolitie (die verantwoordelijk is voor razzia’s in de bezette gebieden, red.).

Het meest directe antwoord op de pogroms die Palestijnen gaan ondervinden is de Verenigde Naties te vragen om een militaire vredesmacht te installeren in de bezette gebieden. De Palestijnse Autoriteit heeft dat ook officieel gedaan. En inderdaad: altijd als een resolutie voor zo’n macht bij de Veiligheidsraad in stemming wordt gebracht, stuit het op een veto van de VS.
De laatste zet om Palestina te zuiveren van zijn Arabische (Palestijnse nvdr.) bevolking en te veranderen in een joodse staat is door het zionisme gedaan. Wat gaan wij er aan doen?

https://icahd.org/2022/12/17/the-zionist-cossacks-have-been-released-on-the-palestinians-jeff-halper/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be