IEDER MENS IS GELIJK

Search

Red Massafer Yatta – teken de petitie

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: SaveMasferYatta.com, Basmala, 1e graad Al-Taban, school heeft bevel tot vernietiging lopen.

Masafer Yatta is het gebied in de heuvels ten zuiden van Hebron. In het gebied zijn twaalf Palestijnse dorpen met in totaal 2800 inwoners. Het gebied is 3500 hectare groot. De boerenbevolking leeft er al sinds vele generaties.
In strijd met het internationaal recht, dat verdrijving van een bevolking van zijn land verbiedt, verklaarde het Israëlische leger begin jaren tachtig, dat het gebied een militair oefenterrein is. Dit is een beproefde methode om Palestijnen te onteigenen en de aanwezigheid van Israëlische illegale nederzettingen te vergroten.
Sinds deze verklaring leven de inwoners onder de dreiging van de vernietiging van hun bezittingen en de verdrijving uit hun gebied. De inwoners kunnen niet op hun land komen, geen gebruik maken van wegen, ze hebben geen toegang tot waterbronnen, scholen, medische diensten en ziekenhuizen. En hier bovenop is er de bijna dagelijkse confrontatie met gewelddadige kolonisten.
Op 4 mei 2022 nam het Israëlische Hooggerechtshof een finale beslissing. De petitie van de bewoners werd verworpen en het leger kreeg groen licht om met geweld de bewoners te verdrijven. Als het Israëlische leger overgaat tot deze verdrijving, zal het een van de grootste uitzettingen zijn van de laatste decennia.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be