IEDER MENS IS GELIJK

Search

Israël gaat door met doden van Palestijnen en vernielen van eigendommen in Palestijns bezet gebied, de Israëlische terreur gaat onverminderd door…

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: DCI-Palestine foto compilatie 

Israëlische bezettingstroepen vermoordden begin maart 9 Palestijnen en verwondden meer dan 26 anderen, voornamelijk burgers, in het vluchtelingenkamp Jenin in bezet Palestina. Het resultaat van de aanhoudende militaire invasie in de Palestijnse bezette gebieden

Volgens rapporten van mensenrechtenorganisaties en de Palestijnse Autoriteit viel het Israëlische leger op dinsdag 7 maart 2023 het oostelijke deel van het vluchtelingenkamp in Jenin binnen, op de Westelijke Jordaanoever, en omsingelden ze een Palestijns huis.

Het Israëlische leger nam het huis onder vuur met raketten, bij de inval kwam het leger in botsing met gewapende Palestijnen. 6 Palestijnen kwamen om en 26 raakten gewond, voornamelijk burgers, van wie er 5 ernstige verwondingen opliepen.

Een van die burgers was de 15 jarige Walid Saad Daoud Nassarb, de jongen werd vanuit een gepantserd voertuig door een Israëlische soldaat in de buik geschoten toen de soldaten zich na de inval terugtrokken. De kogel trof de rechterkant van Walid’s buik en verliet de linkerkant. Hij kon ongeveer 10 meter lopen voordat hij instortte, in kritieke toestand werd hij naar het Al-Makassed-ziekenhuis in Jeruzalem overgebracht. De dag erna rond 8 uur ‘s ochtends werd Walid dood verklaard.

Een week later doodde het Israëlische leger 3 Palestijnen in hun auto nabij Jaba een dorpje vlakbij Jenin. Het Israëlische leger beweert dat de 3 Palestijnen gewapend waren en het vuur openden, waarna ze in hun auto werden gedood.

16 maart de 14 jarige Omar Mohammad Omar Awadin is aan de winkel van zijn ouders in Jenin aan het fietsen. Plots stoppen 2 auto’s van waaruit Israëlische undercover soldaten stappen en het vuur openden op 2 jonge Palestijnen vlakbij op een motorfiets. Omar werd door een kogel dodelijk in de rug getroffen…

Omar is het 17e Palestijnse kind dat in 2023 door Israëlische troepen is gedood, Uit onderzoek blijkt dat Israëlische troepen dodelijk geweld gebruiken tegen Palestijnse kinderen die neerkomen op opzettelijke moorden.

Volgens het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten hebben het Israëlische leger en Israëlische kolonisten 84 Palestijnen gedood sinds begin dit jaar.

Naast de menselijke slachtoffers werden 62 huizen en 55 publieke gebouwen vernield waardoor 60 gezinnen dakloos werden.

Het Israëlisch leger en Israëlische kolonisten zetten een systematisch beleid voort door het slopen van huizen, het verwoesten van land en het in beslag nemen van land van Palestijnse burgers op de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem.

De aanhoudende terreur van de Israëli’s gesteund door de Israëlische overheid worden beschouwd als een massale schending volgens het internationaal recht en de mensenrechten.
De internationale gemeenschap zou afstand moeten doen van haar stilzwijgen over de situatie in Palestina en de Israëlische terreur veroordelen, waar wacht men op?

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be