IEDER MENS IS GELIJK

Zoek

De burgemeester van Barcelona schort alle institutionele banden met Israël op.

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: BDS movement internationaal (www.bdsmovement.net)

De burgemeester van Barcelona schort de institutionele betrekkingen met apartheids staat Israël op, inclusief jumelageovereenkomst met Tel Aviv, “totdat de Israëlische autoriteiten een einde maken aan het systeem van schendingen van de Palestijnse mensenrechten en volledig voldoen aan de verplichtingen die hen zijn opgelegd door het internationaal recht en de verschillende VN-verdragen en resoluties”.

Het Palestijnse BDS Nationale Comité (BNC), de grootste Palestijnse coalitie die de BDS-beweging leidt voor vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid, groet de burgemeester van Barcelona, Ada Colau, en de actie groepen die hebben geholpen de institutionele banden met apartheid Israël te beëindigen.

Barcelona is de eerste gemeente geworden die de banden met Tel Aviv heeft verbroken uit solidariteit met het Palestijnse volk, een stap die doet denken aan de historische en moedige gemeenteraden die pionierswerk verrichtten om de banden met het Zuid-Afrikaanse apartheid regime te verbreken.

Met de huidige Israëlische regering, de meest extreemrechtse, racistische, seksistische en homofobe regering ooit, is verantwoordelijkheid meer dan ooit nodig om een einde te maken aan de straffeloosheid. We roepen instellingen over de hele wereld op om in de voetsporen van Barcelona te treden en een einde te maken aan hun eigen betrokkenheid bij het ondersteunen van Israëlische misdaden tegen de menselijkheid.

*Vertaling van het originele persbericht van de internationale BDS beweging https://bdsmovement.net/news/mayor-barcelona-suspends-all-institutional-ties-with-israel

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en geboortedatum) naar info@palestinasolidariteit.be