IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Onze projecten in Palestina, Keffiyeh centrum in de kijker.

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Palestina Solidariteit vzw, crea activiteit Keffiyeh centrum

De meesten van jullie kennen Palestina Solidariteit van onze activiteiten in Vlaanderen, van het voeren van campagnes (BDS), van de informatie die we hier verspreiden tot onze jaarlijkse inleefreizen naar Palestina.
Maar we geloven ook sterk in lokale projecten in Palestina zelf die kracht en standvastigheid aan de bevolking geven (Soemoed in het Arabisch) .

We steunen al jaren kleine organisaties. Zo zorgen we ervoor dat projecten worden uitgewerkt die het dichtst staan bij de lokale context.
Het Keffiyeh Center is één van de weinige plaatsen voor kinderen, tieners en vrouwen in New Askar en omgeving terecht kunnen voor allerlei sportieve, creatieve en vormende activiteiten(New Askar vluchtelingenkamp nabij Nablous).

Meer dan 200 bezoekers nemen wekelijks deel aan allerlei activiteiten; tijdens de vakanties is er een uitgebreider aanbod.
Naast sport- en andere vrijetijdsactiviteiten is er extra focus op het ondersteunen en versterken van de vrijwilligers die instaan voor de werking van het Keffiyeh centrum. Zo werken ze aan een duurzame werking maar versterken ze ook de jongeren in hun rol als begeleider en daarbuiten voor bijvoorbeeld een toekomstige job.

We hebben met Palestina Solidariteit deze zomer met een groep Belgische jongeren een hele week meegedraaid in het Keffiyeh centrum (kijk zeker naar ons fotoverslag). Een unieke ervaring waar we zagen waarvoor de steun van onze donateurs in Belgi√ę concreet voor gebruikt wordt en waarom deze steun zo belangrijk is.
De aankoop van eenvoudige dingen zoals potloden, papier, stiften en voetballen tot het vervoer naar het sportveld wat verderop lijken vanzelfsprekend maar zijn het niet.

Maak hier kennis met onze andere projecten in Palestine!

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be