IEDER MENS IS GELIJK

Search

Israëlische bezettingstroepen slopen opnieuw een Palestijnse school

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto’s: The Rights Forum

 7 mei 2023: In alle vroegte sloopten Israëlische bezettingstroepen de school van het Palestijnse dorp Jubbah al-Dhib. Daardoor zitten zestig kinderen zonder onderwijs. Dezelfde school werd al eerder in 2017 gesloopt, maar later door vrijwilligers heropgebouwd.
Bij zonsopkomst arriveerden Israëlische troepen met een bulldozer en ander groot materieel in Jubbah al-Dhib, een Palestijns dorp ten zuidoosten van Bethlehem op de bezette Westbank. Ze zetten de omgeving af en sloopten de met Europese financiële steun gebouwde lagere school in het dorp. Daar kregen zestig Palestijnse meisjes en jongens onderwijs.

Foto onder: wat er van de school overbleef

Een Israëlische rechtbank oordeelde op 8 maart dat de school binnen zestig dagen moest worden afgebroken. De reden daarvoor was het ontbreken van een bouwvergunning van de bezettingsautoriteiten. Zulke vergunningen worden echter in ruim 98 procent van de gevallen afgewezen.
Het besluit van de Israëlische rechtbank om de school van Jubbah al-Dhib te laten slopen was afgedwongen door de beruchte organisatie Regavim, die onder het vaandel van het zionisme iedere Palestijnse ontwikkeling in het C-gebied documenteert en juridisch aanvecht.
Oprichter van Regavim is Bezalel Smotrich, die in de huidige Israëlische regering een dubbel ministerschap bekleedt: hij is zowel verantwoordelijk voor de financiën van de staat als voor het koloniseringsbeleid. Regavim wordt gesubsidieerd door de overkoepelende organen van de illegale Israëlische nederzettingen.

Bron: https://rightsforum.org/israelische-bezettingstroepen-slopen-opnieuw-een-palestijnse-school/

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag





Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be