IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Palestijnse zondag in Herent

Facebook
Twitter
Email
Print

© Foto: Palestina Solidariteit Herent

Na twee coronajaren deed het enorm deugd om voor een derde keer een Palestijnse Zondag te organiseren in Herent.
Op 26 maart, terwijl andere solidariteitsgroepen in Gent-Wevelgem actie voerden tegen sportwashing wielerploeg Israel Premier Tech, kwamen een 100-tal Herentenaars en Leuvenaars naar gemeenschapscentrum De Wildeman. Onze lokale vrijwilligersgroep Palestina Solidariteit Herent nam het initiatief, en een aantal Herentse organisaties sloten aan: Oxfam Wereldwinkels Herent, 11.11.11-Herent, Beweging.net Herent, Amnesty International en de Dosfelkring Herent.

Na een verwelkoming en krachtige intro met het Palestijns lied Mawtini en een getuigenis van een jonge Palestijnse vluchteling uit Gaza, demonstreerden Miral en Sabri van Elkofieh48 de kracht van Dabke. Johan Depoortere kon een volle zaal boeien met zijn heldere lezing over de geschiedenis van het zionisme, de apartheid en de Nakba vandaag. Zijn fototentoonstelling ‚ÄėDe verdwenen dorpen van Palestina‚Äô stond centraal in deze Palestijnse Zondag.

Er volgde een gezellig theesalon vol ontmoetingen, maar het was toch duidelijk dat de ramadan al een week bezig was, vooral dan omdat er nog veel medjoul dadels over waren. De wereldwinkel kon heel wat Palestijnse fair trade producten verkopen en de stand van Palestina Solidariteit kon op veel ge√Įnteresseerden rekenen.

Tenslotte konden deelnemers kiezen tussen de documentaire Gaza Context, een initiatie Dabke en een educatief spel op de verkleinende kaart van Palestina.
Een mooie mobilisatie van solidariteit voor de Palestijnen. En een geslaagde zondag.


Koen Neyens

 

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van ‚ā¨40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst ‚ā¨18. Het kost je dus uiteindelijk slechts ‚ā¨22!¬†

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be