IEDER MENS IS GELIJK

Zoeken

Bijeenkomst: Stop de straffeloosheid van Israël!

Facebook
Twitter
Email
Print

In de nacht van 2 juli 2023 begon het Israëlische leger een massale en dodelijke militaire operatie in Jenin, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever (bezet Palestijns gebied). In de eerste twee dagen van dit offensief telden de Verenigde Naties reeds 12 doden (waaronder ook 5 kinderen), minstens 143 gewonden en meer dan 3.500 ontheemden.

Het doel van deze nieuwe collectieve bestraffing is duidelijk: het terroriseren van een historisch bastion van Palestijns verzet, met totale minachting voor het internationaal humanitair recht.

Om deze aanvallen aan de kaak te stellen, en te eisen dat onze regeringen eindelijk maatregelen nemen om Israël te dwingen een einde te maken aan de vervolging van Palestijnen en Israëlische apartheid, organiseert de Palestijnse solidariteitsbeweging op donderdag 6 juli om 16h een manifestatie voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Karmelietenstraat 15, Brussel).

We roepen de Belgische regering daarbij op om:

  • Een militair embargo in te stellen tegen Israël.
  • Weigeren medeplichtig te zijn aan een oorlogsmisdaad, via de instelling van een verbod op de handel met Israëlische nederzettingen.
  • Te ijveren voor de opschorting van het EU-Israël Associatieakkoord, op grond van artikel 2 van dit akkoord.
  • Steun te verlenen aan alle internationale initiatieven die gericht zijn op het doorbreken van de Israëlische straffeloosheid en het bieden van bescherming en gerechtigheid voor het Palestijnse volk, zoals de heroprichting van een VN-Comité ter Bestrijding van Apartheid en de lopende onderzoeken van het Internationaal Strafhof en Internationaal Gerechtshof.

Klik hier voor de allerlaatste praktische info over de bijeenkomst van donderdag 6 juli!

Kan je er niet bij zijn dan kan je ook onze politici aanschrijven, we maakten deze voorbeeldbrief die je hiervoor kan gebruiken.

Ontdek meer

Geef je op voor onze nieuwsupdates
en mis niets meer !

Doe een gift

U kan een gift doen door geld te storten op

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw, Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Met vermelding van : binnenlandse werking en/of project Palestina + naam project

Bedrag

Voor een gift van €40 geniet je een fiscaal voordeel van maar liefst €18. Het kost je dus uiteindelijk slechts €22! 

Stuur dan wel een email met de gegevens van de donor (naam, adres en rijksregisternummer) naar info@palestinasolidariteit.be